Dean Marney inntar trenerrolle

Burnley-helten Dean Marney returnerer til Burnley, men denne gangen i en trenerrolle for akademiet. Den tidligere midtbanespilleren kommer til å jobbe med klubbens 15- og 16-åringer.

Marney var en populær skikkelse i løpet av tiden sin i Lancashire iført burgunder- og lyseblå trøye. Den tidligere midtbanespilleren fikk sin UEFA A- og B-lisens nylig og er hyret at klubben til å trene neste generasjons fotballspillere på Turf Moor.

Foto: BurnleyFC.com

Det er godt å være tilbake. Jeg innså at jeg likte de daglige samtalene med spiller- og trener-apparatet og nå får jeg det til daglig. Nå dyppet jeg fingrene i trener-oppgaver i begynnelsen av året og likte det veldig. For å være ærlig, ville jeg nok ikke gått denne stien hvis det ikke var for Burnley. Enkelt og greit på grunn av relasjonen jeg har med klubben. Jeg følte at det var en strålende mulighet for meg og det er et flott lærlingsmiljø her. Det er perfekt.

Når jeg gjør noe, gir jeg alt og dette er det samme. Det er en perfekt tid til på bli involvert og jeg fikk en smaksprøve som jeg likte veldig og nå blir det på fulltid. Det er virkelig et unikt sted. Så raskt jeg fikk muligheten til å komme meg innenfor, hoppet jeg rett på det. Jeg snakket med kona og hun sa; «kjør på».

Jeg savner ikke spille-siden av fotballen for å være ærlig. Jeg har vært involvert i et par treninger og det er nok for meg. Jeg liker interaksjonen med guttene og liker å hjelpe de yngre. Å ha spiller-erfaringen hjelper veldig; erindre små scenarioer og erfaringer jeg hadde som spiller som forhåpentligvis kan hjelpe.

Foto: BurnleyFC.com

Hver gang jeg kommer på jobb, prøver jeg å se på førstelaget trene. Jeg var heldig som ble invitert av Craig Bellamy til å se på og det var en åpenbaring. Enhver lille detalj som legges ned på treningen er utrolig. De var det beste laget i ligaen, de har et ung, energisk og spennende lag som helt klart kommer til å konkurrere i Premier League denne sesongen. Det er helt sikkert, sa Marney.