Lowton signerer for Burnley!

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Matthew Lowton blir Burleys første signering i forkant at den kommende 2015/16-sesongen etter å ha skrevet under en tre-års kontrakt med Lancashire-klubben idag. Manager Dyche fryder seg over å ha hentet en spiller han lenge har beundret til sin lilla- og burgunder arme.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Lowton blir hentet fra Aston Villa for en ubekreftet overgangssum, men som antas å ligge på rundt £1m pluss diverse tillegg som kan øke beløpet til £2m – dette er dog fra ubekreftet hold. 26-åringen fikk 82 kamper for the Villians i løpet av tre år, men har gradvis fått mindre spilletid etter overgangen fra Sheffield United.

Clarets-sjefen var henrykt etter å ha sikret seg spilleren han lenge har beundret som sin første signering.

Selv i hans Sheffield United-dager så har jeg alltid ansett Matt som en god spiller og en jeg mener er motivert. Han har vært i en stor klubb som Aston Villa og ønsker å komme seg tilbake til Premier League, utfordringen for han nå er å spille regelmessig fotball og hjelpe Burnley FC tilbake dit. Vi ser fram til å ønske han velkommen i gruppen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Lowton er opprinnelig fra Chesterfield og ankom Sheffield United-akademiet i 2004 der han etterhvert etablerte seg på førstelaget i 2010. Det ble låneopphold for forsvareren i Ungarnske Ferencvaros med 18 kamper før han returnerte og for fullt slo gjennom på United-laget. Sommeren 2012 ble han snappet opp av Paul Lambert i Aston Villa hvor han gikk stor tillit og 44 kamper i alle turneringer i sin første sesong.

Spilleren selv var strålende fornøyd med overgangen og ser fram til å møte sine nye lagkamerater. Høyrebacken hadde to år igjen av kontrakten med Birmingham-laget, men er sikker på en rask retur til eliten med the Clarets.

– Ting gikk ganske raskt fra Burnley viste interesse og jeg sa ja med en gang fordi jeg ønsker å spille fotball hver uke, sa Lowton. Det har vært litt frustrerende den siste tiden, men manageren (Dyche) sa jeg kommer til å spille mye fotball og jeg ser fram til å kunne sparke i gang. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg hadde to år igjen av kontrakten, men har ikke spilt mye fotball det siste året og har jobbet hardt for å vokse som fotballspiller. Jeg vil ikke vente til lørdagen og se på at andre spiller, det var et par andre klubber, men Burnley hører til i Premier League og jeg håper å kunne komme inn og hjelpe oss tilbake dit.

– Jeg viste at Kieran Trippier kom til å forlate og det kom til å være en plass her, så det var ikke noe å tenke over ved å komme hit og spille for et lag som vil rykke opp. Jeg hadde en fantastisk opplevelse i Villa og den første sesongen spilte jeg så å si samtlige kamper. Jeg fikk så mye erfaring der med alle de spillerne rundt meg, manageren og trenerne. 

Selv om det ikke gikk som jeg håpet på mot slutten, så har den erfaringen jeg fikk der vært verdigfull og jeg håper å kunne ta det inn i den neste sesongen, avsluttet Lowton.