Macca-overgang i fare

Alex «Macca» MacDonalds angivelige overgang til Plymouth Argyle er «svært tvilsom» i følge spillerens agent. Flere faktorer som dårlig økonomi og ingen manager er de viktigste grunnene til at angriperen antageligvis ikke blir å se i den grønne trøya på permanent basis – med mindre noe uventet skjer. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Det var spådd at 23-åringen skulle til the Pilgrims i januar etter flere vellykkede låneopphold, men etter oppsigelsen av manager Carl Fletcher 1.januar satte overgangen i et annerledes lys. Spilleren selv er knust da Fletcher var instrumental i angriperens utvikling på Home Park.

Trivselen i Plymouth by var såpass positiv at MacDonald hadde satt i gang hjulene med boligjakt og smått planlagt flytting. Selv om the Pilgrims er managerløse, gir ikke spilleren opp muligheten for en overgang og håper det vil la seg gjøre å gjenoppta forhandlingene når den nye Argyle-sjefen er på plass. Utfordringen derfra vil være det økonomiske ettersom League Two-laget må selge spillere for å kunne hente inn nye.

– Det er stort tilbakeslag for Alex og jeg tror ikke at noe kommer til å skje nå, sa spillerens agent James Cook. Ettersom Argyle ikke har ansatt en ny manager enda er overgangen ekstremt tvilsom, noe som er synd både for Alex og klubben. Det blir rettferdig å si at Alex var knust når han hørte at Carl Fletcher mistet jobben, han ringte meg umiddelbart og fortalte at han var opprørt, ikke bare fordi planene ble usikre, men også fordi Fletcher ikke lenger var manager.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Alex stortrivdes på Home Park og så fram til å returnere dit på permanent basis så fort vinduet åpnet. Han hadde et sterkt forhold til Carl Fletcher, trenerapparatet, spillerne og fansen i Argyle – så han var og er fortsatt nedfor. Han tilbrakte til hos Plymouth på lån og det var vellykket, selv om Alex savnet familien rundt seg, hans datter Chloe som var født i mai.

– Jeg vet at det var vanskelig for han å være adskilt fra partneren og datteren sin, men han var villig til å dra dem med på lasset fra nord-vest og flytte dem til sør-vest slik at han kunne spille fotball regelmessig.

– Alex er en profesjonell fotballspiller og satser på treningene, som vi vet han alltid gjør. Det kan godt hende han blir i Burnley til kontrakten hans går ut i sommer og jeg vet at Sean Dyche er begeistret for hans holdning på treningsfeltet. Men Alex ønsker å spille regelmessig, slik han gjorde hos Argyle og dessverre for han ser ikke den klubben veldig sannsynlig for han lenger, avsluttet agenten.