Vokes vil spille!

Sam Vokes har under manager Sean Dyche fått stadig mer tillit og har benyttet seg godt av mulighetene, blant annet ble han fort en publikumsfavoritt etter utligningsmålet mot Blackburn tidlig i desember. Med en cup-kamp mot Barnsley som venter håper spissen naturligvis at sjefen vil la han spille fra start da Charlie Austin en skadet og Martin Paterson er tvilsom.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sam Vokes har en stor oppgave med å fylle skoene til Charlie Austin som har tatt sesongen med en storm, men som i disse dager sliter med en hamstring-skade og blir sannsynlig ikke risikert mot Championship-rival og tabelljumbo Barnsley i cupen. I forrige runde ble også Martin Paterson tatt av banen og er tvilsom til dagens møte, noe som åpner døren for Vokes. Spissen vil ikke la en slik sjanse gå forbi uten å i det miste vise seg fram og håper at manageren vil gi waliseren startplass.

– Jeg fikk ikke slippe til fordi Charlie har hatt en flott start på sesongen med alle målene han har scoret, så det vil være godt for meg dersom jeg får spille, sa Vokes. Jeg ønsker han alt godt og en kjapp, men hvis han er ute i et par kamper er det en god mulighet for meg å bli tatt inn i varmen og prøve å imponere.

– Enhver fotballspiller ønsker å spille alle kamper de kan og jeg har lyst til å få fler kamper og score et par mål. Tirsdag var fantastisk og det var godt å få 90 minutter under beltet, samtidig som det var en herlig seier!

Spissen bidro til at the Clarets dro i land en viktig seier på Hillsborough og hadde et godt samspill med Ross Wallace. 23-åringen kom også til et par fine sjanser som kunne ha økt ledelsen, der største sjansen kun på et fint innlegg fra kanten, men spissen fikk ikke foten på lærkula foran et nærmest åpent mål.

– Vi hadde en god periode rundt juletider met er par seire og gode prestasjoner. Vi spilte sterkt forleden og hvis vi klarer å ta det inn i denne kampen, er det ytterligere en sjanse til å vinne og komme oss videre i FA cupen.

– Det kommer til å være tøft, men hvis vi klarer å gjenta det vi gjorde på tirsdag så har vi en sjanse. Det er en herlig turnering og det ville vært herlig å avansere. Klarer vi å vinne denne helgen, kan det være mange glamorøse kamper i vente, avsluttet 23-åringen.