Dyche ønsker å avansere

Sean Dyche pressekonferanseCup-kampen blir Sean Dyches’ første som Burnley-sjef og manageren har gode erfaringer fra FA-eventyret og håper at the Clarets skal klare å avansere videre på bekostning av tabelljumbo Barnsley. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Som spiller kom Dyche seg så langt som til semifinalen og var sentral i 2003 når Watford slo ut Burnley, mens 1997 bød på magi når hans tidligere klubb Chesterfield nesten gikk til kvartfinalen på bekostning av Middlesbrough.

– Jeg anser det fortsatt som en grunnleggende del av engelsk fotball og jeg tror mange andre også gjør det, sa Dyche og mimret tilbake til gode, gamle dager. Vi nådde uheldigvis ikke finalen og ting var ute av vår kontroll når avgjørelsene gikk imot oss, men å være del av den gode spillergruppen i en liten klubb og skrive seg inn i FA-historien var en herlig oppnåelse for klubben og fansen. 

– Tiden endrer seg og spillet var annerledes da. Den finansielle delen av sporten var radikalt annerledes da, men det ene man lærer er at man kan oppnå alt man ønsker å oppnå. Det er ikke lett, men det var en bra beskjed å sende ut og vise at ting kan gjøres og da i cup fordi alle møter alle. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets er favoritter i lørdagens oppgjør mot Barnsley, som sliter i bunnen av tabellen uten manager etter at de ga Keith Hill sparken i desember. David Flitcroft har overtatt skuta på midlertidig basis, men har en vanskelig jobb da the Tykes kun har vunnet en av deres siste 15 kamper.

Til tross for flere skader i troppen, ser Dyche fram til å la flere spillere vise seg og fortsette trenden som ga Burnley den perfekte starten å 2013 med en seier over Sheffield Wednesday.

– Vi var veldig fornøyd med prestasjonene (på Hillsborough). Spillerne har all grunn til å være det, men den neste (kampen) er like om hjørnet og vi ønsker å bygge på den vinner-mentaliteten. Den beste måten å bygge det på er – følgelig – ved å vinne kamper, det er derfor en viktig kamp av flere grunner og vi kommer til å jakte nok en seier. Vi ønsker å gå videre i alle turneringene, både i ligaen og cupen, avsluttet sjefen.