Neste: Barnsley (FA-cup, 3.runde)

barnsley fcOakwellBurnley reiser til Oakwell og gjester et Barnsley-lag som sliter i bunnen av tabellen og er uten manager i skrivende stund. Lancashire-laget håper å kunne utrette magi i cupen og har satt seg gode målsettinger, men har en skadesituasjon som gir visse utfordringer. 

Managerløse Barnsley har ingen nye skader å bekymre seg over og har Reuben Noble-Lazarus og Marlon Harewood som begge ønsker spilletid. The Tykes må derimot klare seg uten Jonathan Greening som reiste tilbake til moderklubben Nottingham Forest nylig.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley må etter all sannsynlighet klare seg uten toppscorer Charlie Austin (hamstring) og har et spørsmålstegn rundt Dean Marney, Chris McCann og Martin Paterson, men det er mulig sjefen lar ny-signering Dane Richards få slippe til – selv om sjefen uttalte kort tid etter vingens ankomst at han trenger tilvenning til det nye livet i England.

Lagene har danset 64 ganger, der Burnley har et solid overtak over sine Championship-rivaler med 30-16-18 og deres siste møte i november endte med poengdeling. I FA-cupen har de kun møttes en gang tidligere og det var over 100 år siden – 1911 for å være nøyaktig – og den gang vant the Clarets 2-0.

Barnsley er som nevnt uten manager, har tapt deres tre siste kamper siden jul og befinner seg på en skuffende nest sisteplass på tabellen. De har riktignok nostalgisk og hyggelig historie å vise til i turneringen med en annen plass i 1910 og vinnere i 1912. The Clarets på sin side kan vise til pokal i 1914 og 1947, samt annen plass i 1962 og har sluppet inn totalt ni mål på de siste to FA-kampene. Bedre blir det ikke vel vitende at de kun har klart å holde buret rent en gang på de siste 15 forsøkene.

Kampen spilles på Oakwell Stadium, lørdag 5.januar kl 16:00

Tidligere møter:
27.nov 2012 Barnsley 1-1 Burnley
14.feb 2012 Burnley 2-0 Barnsley
18.okt 2011 Barnsley 2-0 Burnley