Dyche har planen klar

Sean Dyche pressekonferanseThe Clarets forbereder seg til 3.runde i FA cupen mot managerløse tabelljumboen Barnsley, men sjefen er klar over at det ikke blir noen enkel oppgave da cup er cup. Manageren forteller litt om overgangsmarkedet, samtidig som det understrekes at toppscorer Charlie Austin ikke skal noen steder. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Toppscoreren Austin kommer til å stå over kampen mot Barnsley grunnet skade, men det er fortsatt for tidlig å si noe om Dean Marney, Chris McCann og Martin Paterson som alle ble skadet i forkant av- eller under kampen mot Sheffield Wednesday. Sjefen er derimot sikker på at hvem enn som blir valgt, vil være god nok til å levere varene.

– Vi venter fortsatt på opplysninger angående dem, bekreftet sjefen. De er ikke langt unna og aktuelle for øyeblikket, men det kan ikke sies om Charlie Austin og Ben Mee som er litt lenger perspektiv. Vi er ikke sikre på at alle vil bli klare tidsnok og vi blir nødt til å se på laget for å finne det som er passende, men hvem en jeg kommer til å velge ut – kommer til å være håndplukket for å vinne og det er vårt håp.

Med et overgangsvindu som har åpnet, har allerede Dane Richards ankommet og begynner smått å bli kjent med laget, kulturen og spillestilen. Charlie Austin er den Burnley-spilleren som har utmerket seg mest denne sesongen med sin imponerende statistikk og slikt blir naturligvis lagt merke til på balløya, men som både klubb og spiller har uttalt tidligere så er ikke en overgang ønskelig fra noens side.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Men med spillere som koblet bort fra klubben, er det også spillere som reiser på lån for å sikre seg verdifull spilletid. En av dem er sommerens signering George Porter som reiste til Colchester på lån.

– Klubben har gjort det ganske klart at de ikke har ønske om å selge han.Vi er glade for at han er her hvor han nyter sitt spill, scorer mål og måtte det fortsette slik, understrekte Dyche.

– Det er en god sjanse for George i en god klubb og vi ser på mulighetene for andre her også som kan reise ut og få seg erfaring som et ledd i deres utvikling, avsluttet sjefen.

Sommerens leiesoldat Cameron Stewart har avsluttet sitt fire måneders låneopphold og reiste tilbake til Hull City, mens tredjekeeper Jon Stewart har returnert til Turf Moor etter å ha tilbrakt tid med Alfreton Town. Blant de overgangene som ser mest sannsynlige ut er Alex «Macca» MacDonald som er ønsket av Plymouth.