Imponerende spill ga tre poeng

(Burnley 2-0 Barnsley): The Clarets fikk en pangstart og trengte kun tre minutter før de sikret ledelsen. Dommere har en tendens å havne i fokus på Turf Moor og dette oppgjøret ble intet unntak da Burnley ble nektet et soleklart 2-0-mål like før pause. Etter sidebytte startet Barnsley best, men Clarets tok raskt over og skapte flere store sjanser, en håndfull sjanser senere løsnet det og Charlie Austin sørget for kveldens andre.

Sjefen overrasket ved å plassere Danny Ings på benken, samtidig som leiesoldat Josh McQuoid ble kalt tilbake på kanten og erstattet Keith Treacy. Marvin Bartley pådro seg en smell i forrige kamp, men klarte å riste av seg smellen, mens gjestene ga januar-kjøpet Scott Golbourne sin første kamp fra start.

Kampen startet livlig med et offensivt Burnley-lag som ikke sparte på kruttet og fikk uttelling etter tre minutter når Ross Wallace la inn kula fra kanten i feltet og fant hodet til leiesoldat McQuiod som sendte ballen retning Steele – stusset Jay Rodriguez på veien – og ga the Clarets en drømmestart! Situasjonen viser at McQuoid sendte ballen retning lengste hjørne, men Jay-Rod var ikke helt sikker på retningen og berørte ballen deretter – toppscoreren var ydmyk og beklaget overfor leiesoldaten kort tid etter.

Hjemmelaget skapte mye og var på ingen måte tilbakeholdne i sine løp der de skapte problemer for the Tykes. Fansen ga styreformann Barry Kilby stående applaus og Dean Marney pådro seg en smell kvarteret uti og vakte litt bekymring på Burnley-benken, men virket å ha løpt fra seg ubekvemheten i løpet av kort tid.

Bedre ble det ikke når kaptein McCann og begge midtstopperne også pådro seg mindre smeller, takket være gjestenes noe vel fysiske spill innen omgangen kom midtveis. På det defensive plan virket the Clarets solide og hadde ingen problemer med å rydde unna det de ble presentert med.

Dommeren tildelte etterhvert kapteinen gult for filming – en svært kontroversielt valg, ettersom motstanderen gjorde verre ting uten konsekvenser.

Mot slutten av omgangen fikk gjestene litt grep på kampen og ble noe mer truende, men gjorde ikke nok til å overliste Burnley-forsvaret. The Clarets ble tildelt imponerende mange dødballer, blant annet ett der Charlie Austin sendte ballen i mål, men som Perkins «reddet» langt innenfor streken og snøt Burnley for et soleklart mål!

Annen omgang startet med nok en dommerblemme da O’Brian regelrett kastet seg fremover i en duell der det ikke nevneverdig var kroppskontakt. Åpningsminuttene startet med et Barnsley-press, men det var hjemmelaget som var nærmest scoring – ved flere anledninger – takket være presise innlegg av Kieran Trippier.

Gjestene benyttet seg tidlig av samtlige bytter og fikk nesten lønn for strevet med en kjempesjanse av i det Davies som sendte et flott skudd mot Grant, som ikke nådde ballen, men som traff stangen og spratt ut.

63 minutter var spilt når hjemmelaget med Marney, Tripper, Wallace og McQuoid var involverte i et praktfullt angrep som ble levert til Jay Rodriguez. Målscoreren prøvde ut keeper Luke Steele og måtte gi retur, men Charlie Austin var på rett sted til rett tid og puttet inn sitt 11.mål denne sesongen.

I det kampen nærmet seg det avsluttende kvarteret ble det stadig mer anspent og Danny Ings fikk omsider debuten sin for the Clarets! Innbytteren brukte kun to åndedrag før han markerte seg og sørget for hjørnespark til hjemmelaget.

Dommeren ble ikke mer populær kort tid senere når han tildelte Michael Duff gult kort for en redelig duell der motstanderen burde ha fått Oscar for skuespillet. De dårlige dømmingene fortsatte med flere rett og slett feil avgjørelser som fikk hjemmefansen til å synge et par velvalgte (og fortjente) vers til dommeren.

Jay Rodriguez ble valgt ut til banens spiller, men faktum er at over halve laget kunne ha fått den utmerkelsen etter dagens oppgjør på Turf Moor og man skal ikke se bort ifra at Trippier kommer til å utfordre Jay om årets spiller.

Burnley: Grant, Trippier (Easton 90), Mee, Edgar, Duff, McCann, Wallace (Bartley 80), Marney, Rodriguez, McQuoid, Austin (Ings 80).
Innbyttere: Treacy, Jensen.
Gult kort: McCann 29, Duff 82

Barnsley: Steele, Wiseman, Edwards, McNulty, Golbourne, Perkins (Doyle 46), Smith, Done (Dagnall 46), Tonge  (O’Brien 29), Davies, Gray.
Innbyttere: Foster, Preece.

Dommer: Oliver Langford
Tilskuere: 12,355 (499 Barnsley)