Magiske 40 poeng på sin 250.kamp som sjef

Manager Dyche var stolt etter å ha sett sitt Burnley-mannskap kjempe seg tilbake til vinnersporet etter en strålende prestasjon, samtidig som laget passerte den magiske 40-poengs marginen. Innbytter og målscorer Chris Wood var begeistret over å komme inn i varmen igjen og selvfølgelig med å finne nettmaskene etter vel tre måneders ventetid. 

Foto: BurnleyFC.com

Burnley startet bra og skapte mange gode sjanser, men var uheldige når de lå under 1-0 etter 20 minutter. I annen omgang ble Chris Wood satt inn etter et lenger opphold på sidelinjen og kampen fikk en annen tone. Begge spissene, Ashley Barnes og Chris Wood kom på scoringslisten i en kamp der Burnley skapte mange gode sjanser, samtidig som det var en verdig måte å feire managerens 250.kamp som Burnley-sjef.

– Det er en fantastisk måte å nå 250 kamper og vi snudde kampen og vant med en vinner-prestasjon. Og jeg mener det var en vinner-prestasjon. Mange ting fungerte bra for oss idag og måten guttene presterte var nøkkelen, men det var målet imot og skuffelsen ved det som var det avgjørende. 

Foto: BurnleyFC.com

– Alle beholdt roen, inkludert fanen som er viktig. Vi har hatt en vanskelig form i det siste, en vi aldri har lagt skjul på og ga spillerne friheten til å gå ut der og spille. I annen omgang spesielt var vi utrolige. Jeg må si at å snu kampen på det viset vi gjorde var veldig gledelig og vel fortjent. 

– Det var merkelig å ligge under til pause, men vi brukte det til vårt favør. Jeg sa til spillerne at bare fordi vi ikke hadde klar tå snu kampen tidligere, så var det heller ingen som forventet oss til å gjøre det heller, så jeg ba dem om å gå ut og spille med frihet for hva er det verste som kan skje? 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg tok av Jeff (Hendrick) kun av taktiske årsaker for å få to spiller på topp og det fungerte. Jeg er veldig glad for den avgjørelsen fordi noen ganger kan man vente, men andre ganger kjenner man behovet for endring og Woody’s prestasjon som helhet var bra – det samme gjelder alle andre. 

– Det eneste jeg hele tiden har sagt er at de skal gi alt, selv i en vanskelig formkruve og det er en herlig følelse som manager når du har spiller som du vet kommer til å gi alt. Det er sjeldent vi gjør en svak jobb med det, men nå og hvis du legger til troen og de kvalitets-øyeblikkene, så er det mer frihet til å løpe ut og vise alle hva vi kan. 

Foto: BurnleyFC.com

Sjefen trekker fram spesielt en hendelse som fortjener litt mer skryt.

– Den pasningen fra Matt (Lowton) i annen omgang var fra øverste hylle. Å finne rom en en ting, men så gjør vekten av pasningen en av de beste pasningene jeg har sett på lenge. Nå har vi 40 poeng og jeg ønsker at laget skal ta resten av sesongen med frihet, fordi det psykologiske av å ha de poengene er en bra markør, avsluttet Dyche.

Målscorer Chris Wood kom inn i varmen igjen etter flere uker på sidelinjen og takket for tilliten eller innhoppet med vinnermålet, nå håper spissen at det vil fortsette i samme spor og at målene vil komme.

Foto: BurnleyFC.com

– Det var en herlig ball fra Johann fra flagget. De spille med sonemarkering, så det var egentlig ingen som passer på deg. Wardy sørget for å blokkere linjen, mens jeg kom meg opp og satte den inn – som er fint. Den siste tiden har vært veldig frustrerende for alle og spesielt meg. Det er godt å komme inn igjen og få spille, forhåpentligvis er det mer i vente. 

– Jeg mener det var nødvendig for alle på utsiden, vi vet hva vi gjør som lag, som enhet og fansen vet hva som bor i oss. Det er ingen hyggelig følelse å spille så lenge uten å vinne, men det er over nå og vi må sprake det videre derfra. Det er fortsatt mange kamper igjen av sesongen. Ni kamper igjen og det er poeng å hente i alle av dem. Forhåpentligvis kan vi fortsette å jobbe hardt og se hvor det tar oss. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi er virkelig henrykte med prestasjonen og tre poeng. Det er godt å være tilbake på vinnersporet og det er noe å bygge videre på og fortsette til sesongen er over. Vi var i siget når de scoret, så det var et slag i ansiktet, men vi spilte bra i første omgang og viste at hvis vi tok det med oss inn i annen omgang så kom vi til å skake sjanser og putte ballen i mål, noe vi gjorde. 

– Vi spilte bra i første omgang, men jeg antar at manageren ønsket å gjøre et taktisk bytte. Vi ble litt mer offensive og skapte et par problemer for dem boksen, noe som ga oss to spisser litt mer plass og guttene rundt serverte oss pent med muligheter. Man trenger å score når man dominerer en kamp som vi gjorde, så raskt vi fikk utlignet visste vi at det kun var ett lag som kom til å score og det var oss, avsluttet Wood.