Etterlengtet seier til Burnley!

(Burnley 2-1 Everton): Burnley var det dominerende laget på eget gress og var uheldige som lå under midtveis i første omgang. Etter et utall store sjanser og forsøk utlignet Ashley Barnes like før timen og innbytter Chris Wood fulgte opp med vinnermålet ti minutter før fulltid.

James Tarkowski returnerte til lagoppstillingen, samtidig som det ble en gjenforening med tidligere klubber for Michael Keane og Aaron Lennon. Det startet morsomt på Turf Moor med flere spennende Burnley-forsøk der Gudmundsson (4′ og 9′) var den første til å teste ut keeper Jordan Pickford.

Everton fikk sin første sjanse i det 14.minutt med Walcott, som kunne latt Davies – på løp – ta skuddet, men angriperen sendte kula høyt over mål. Jack Cork (16′) og Ashley Barnes (18′) fikk gode muligheter til å sende Burnley i føringen, men det var Everton som tok det første stikket.

Et angrep som havnet hos Walcott på kanten som la inn i feltet, Seamus Coleman stusset ballen videre til Cenk Tosun som headet kula i venstre hjørne fra åtte meters hold. Nick Pope var på ballen men maktet ikke å avverge 1-0 til Everton etter 20 minutter.

Tosun (21′) prøvde å øke ledelsen nesten umiddelbart, men denne gang var Nick Pope med på notene. Burnley kom til flere fine muligheter på rappen i det 27.minutt takket være klabb og babb, umiddelbart etter var Walcott på motsatt side alene nærmest alene med Pope, sistnevnte vant duellen.

Barnes (29′ og 33′) fulgte opp med en kjempemuligheter. Walcott (34′), Barnes (34′), Lennon (39′), Mee (39′) og Hendrick (42′) prøvde seg på mål før fjerdedommeren la til to tilleggsminutter.

I det dommeren blåste av til pause, kunne the Clarets se tilbake på en god ballbesittelse og meget godt spill. Igjen var England-trener Gareth Southgate å skue på tribunen. Etter hvilen fortsatte det i samme spor med nå var Jeff Hendrick byttet ut med Chris Wood.

Aaron Lennon viste hvorfor han ble hentet til Turf Moor og sto for en kjempesjanse i det 47.minutt som tvang Pickford til å gi et hjørnespark, den var innbytter Chris Wood (47′) og Ben Mee (47′) nær å utligne.

I det 55.minutt løsnet det endelig for the Clarets; dypt fra egen banehalvdel mottok Matt Lowton kula fra Ben Mee og backen sendte en herlig lang ball til Ashley Barnes på løp med Michael Keane etter seg, spissen gjorde ingen feil og 1-1 på Turf Moor med sitt sjette mål denne sesongen. Full jubel på Turf Moor!

Burnley fortsatte presset og igjen var Aaron Lennon sentral mot sin tidligere arbeidsgiver med flere gode løp og gjennombruddspasninger. Hjemmelget jaget vinnermålet og vartet opp med fantastisk angrepsspill der Gudmundsson (61′), Barnes (65′) og Wood (66′ og 73′) alle prøvde seg, mens fansen ga sitt tydelige mening om Everton-manageren ved å synge; «Fu*k off Sam Allardyce»..

Sigurdsson og Niasse (74′) skapte fine muligheter, men keeper Pope var i veien. Med kvarteret igjen var gjestene mer på hugget, mye takket være Walcott og innbytterne Rooney og Niasse, men det var Sigurdsson (77′) som kom nærmest etter et godt angrep. Everton-trioen kunne gjøre lite mot Aaron Lennon som sikret to hjørnespark for hjemmelaget etter gode forsøk.

Det  ble magisk på Turf Moor i det 79.minutt når Gudmundsson la inn kula fra flagget og i feltet, der var innbytter Chris Wood som i duell med Michael Keane ikke gjorde noen feil og satte inn 2-1 fra to meters hold! The Clarets hadde for første gang denne sesongen snudd en kamp til sitt favør! Allardyce satte inn sitt siste angrepsvåpen i Bolasie.

I det 85.minutt pådro Ashley Williams seg direkte rødt kort etter å ha dyttet Ashley Barnes i ansiktet i feltet. Til tross for dette var Everton offensive og jaget en utligning uten hell – Nick Pope sto i veien. Forsvarer Matt Lowton ble kåret til banens spiller, men det må sies at Aaron Lennon og Johan Berg Gudmundsson var verdige utfordrere til tittelen.

Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter denne gang. Et desperat Everton-lag prøvde å bryte gjennom et robust Burnley-forsvar og det var en fortjent jubel som kunne høres i det dommeren blåste av kampen!

Burnley: Pope, Ward, Tarkowski, Mee, Lowton, Hendrick (Wood 46), Westwood, Cork, Lennon, Gudmundsson, Barnes
Innbyttere: Lindegaard, Bardsley, Long, Marney, N’Koudou, Vokes
Gule kort: Westwood 35

Everton: Pickford, Williams, Keane, Martina, Coleman, Gueye, Sigurdssson (Bolasie 82), Davies (Rooney 59), Walcott, Tosun (Niasse 68), Calvert-Lewin
Innbyttere: Robles, Baines, Holgate, Schneiderlin
Gule kort: Calvert-Lewin 26
Rødt kort: Williams 85

Dommer: Chris Kavanagh