Maktesløse mot tigerne

Hull cityBurnley logo stor(Burnley 0-1 Hull): To lag som begge ville bryte en lei form løp ut på Turf Moor, men etter en tam og sjansefattig første omgang sendte dommeren lagene i pausen målløse. Annen omgang startet friskt med to offensive lag, men det var Stephen Quinns mål som skilte lagene like etter timen.

Lancashire-laget klarte aldri å svare et godt organisert City-lag og gikk dermed av banen med nok et skuffende resultat i en kamp der drømmen om Play-Off brast.

Sean Dyche gjorde ikke mindre enn fem endringer i forkant av storoppgjøret på Turf Moor og overrasket flere ved å kalle tilbake Ben Mee og Michael Duff i forsvaret, samt Ross Wallace, Chris McCann og Keith Treacy på midtbanen.

Hjemmelaget ville helt klart mest i den første omgangen og i løpet av åpningskvarteret hadde de lilla- og lyseblå skapt ikke mindre enn tre sjanser; Treacy, Kacaniklic og Austin prøvde alle ut Stockdales ferdigheter før Ross Wallace fyrte av gårde en 30-meters salve i det 18.minutt som fikk keeperen til å strekke på armene og prestere en kjemperedning.

Etter halvtimen begynte gjestene smått å komme seg mer inn i kampen, men heller ikke tigerne klarte å ta ledelsen på Turf Moor i en omgang som ikke helt bar preg av topp underholdning. Nå må det sies at det kalde været kanskje kunne ha noe å si..

Annen omgang startet friskt og the Clarets var på hugget fra første ballberøring, men det var gjestenes Quinn som skapte omgangens første sjanse med et skudd som gikk rett på keeper Grant. Ikke overraskende var George Boyd også involvert i en stor sjanse, men godt forsvarsspill sørget for at angriperen ikke klarte å utnytte sjansen.

Kampens første bytte kom i det 54 minutt når Sam Vokes kom inn for Keith Treacy og the Clarets endret formasjon til 4-4-2. Tårnspissen brukte ikke lang tid på å involvere seg i et fint oppspill, men var under press i feltet og sendte ballen utenfor, fremfor i buret.

Begge lag satte inn friske bein, men det var Steve Bruce sine valg som skulle vise seg å gi umiddelbar effekt når innbytter Jay Simpson leverte en herlig pasning til Stephen Quinn som sendte tigerne i føringen med et flott skudd fra 20 meter i det 65.minutt.

City fikk blod på tann og ville ha mer, men var ikke like overbevisende på dødballer, derimot var det the Clarets kom til en håndfull halvsjanser, men avslutningene var ikke presise nok og ingen truet Hull-keeperen. I kampens avsluttende kvarter ville de lilla- og lyseblå mest, men ble hindret av et godt organisert lag som gjorde det meste etter boka. Siste nødskrik ble gjort av sjefen og Danny Ings ble satt utpå.

De avsluttende minuttene besto av et Burnley som kjempet hardt, men selv de fire tillagte minuttene var ikke nok til å temme tingerne som børt en barriere for sin egen del og overtok andre plassen på tabellen, mens Burnley kunne vinke farvel til drømmen om Play-Off.

Burnley: Grant, Mee, Duff, Shackell, Trippier, Edgar (Bartley 64), McCann, Treacy (Vokes 54), Kacaniklic, Wallace (Ings 85), Austin.
Innbyttere: Jensen, Paterson, Lafferty, Long

Hull: Stockdale, Chester, Hobbs, McShane, Gedo (Simpson 64), Elmohamady, Bruce (Koren 64), Quinn (Rosenior 86), Brady, Meyler, Boyd.
Innbyttere: Jakupovic, Fathy, Proschwitz
Gule kort: Bruce 61

Dommer: E Ilderton
Tilskuere: 10,450 (356 Hull)