– Vi må kvitte oss med frykten

Sean Dyche pressekonferanseClarets-sjefen oppfordrer spillerne sine til å legge igjen frykten etter deres 1-0-tap for Hull City igår der Burnley hadde lite å stille opp med mot et kompakt City-lag.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets ble senket av Stephen Quinns skudd midtveis i annen omgang som også ble det eneste på Turf Moor og som sendte Hull opp på en 2.plass. Sjefen innrømmer at spillerne må kjempe seg gjennom en kollektiv formsvikt og begynne å spille med frihet som gjenoppretter selvtilliten.

Resultatet var skuffende og vi må kvitte oss med denne frykten, poengterte sjefen. Det er en enorm forventning i denne klubben – kanskje større enn det jeg så for meg når jeg ankom og det er trygt å si at vi etterlater oss Premier League i form av finanser etc. Foruten det, må vi alle lære å leve med det, laget spiller nok litt med frykt og for øyeblikket så koster det oss.

Man må slappe av og spille, noe vi prøver å selge inn. Det er rikelig med innsats og organiseringen er god fordi vi ikke slipper ikke inn drastisk med mål, men på topp så er friheten og livslysten til å utgjøre forskjellen ikke tilstede.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Mange ser litt fryktfulle ut og spillernes reaksjon er ofte tydelig. Det er små marginer som endrer kamper og vi er på feil side av disse marginene for øyeblikket, men det kommer – det må det, fordi vi ønsker fremgang og vinne kamper. 

Det er utfordringer for oss , for all del. Fansen krever at vi gjør det bedre og det har jeg ingen problemer med, men spillerne må lære seg å takle det. Det er en del av å være en fotballspiller, noen takler det bedre enn andre, men det er en frykt og vi snakker med dem om å fjerne den frykten fordi vi har mange gode spillere som ikke spiller så bra som de kan.

Det er så enkelt som det, man må lære seg å leve med forventningene, men man må også spille best mulig – slik vi gjorde en kort tid siden. Nå er den samme gruppen innsnevret og forventningene går ikke vekk, det er en vikt lærekurve for gruppen og de må lære raskt, avsluttet Dyche.