Dyche vil skrive historie

Sean Dyche pressekonferanseSøndag formiddag er det klart for nok et stort lokalderby i Lancashire mellom erkerivalene Burnley FC og Blackburn Rovers på Ewood Park. Returoppgjøret i desember endte med poengdeling takket være et sent mål av Sam Vokes og manager Dyche ønsker at de lilla- og lyseblå skal sette stopper for en 34 år lang ventetid og seire over sine argeste rivaler. 

The Clarets reiser til Ewood Park der de ønsker å hente hjem deres første seier siden april 1979 og med rettighetene til å skryte over hvem som er best i lokalområdet, føler sjefen at det er hjemmelaget som har størst press på seg.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg har hele tiden blitt fortalt, siden jeg ankom at vi ikke har slått Blackburn på 34 år, sa sjefen. Vi har en flott sjanse til å prestere og vinne kampen av flere grunner; ene er så vi kan bli en del av historien og et lag som blir sett opp til og laget som brøt barrieren.

– Historien forteller oss at det er lenge siden vi vant, men forventningene er på dem til å prestere hjemme og som er en stor klubb som har falt ut av Premier League og brukt en formue på spillere. Alt det samles i kampens hete for Blackburn og deres supportere, men det betyr ikke at vi ikke forventes å spille bra!

– I kamper som denne er jeg ikke sikker på om form har noe å si. Det er nok mer snakk om å håndtere anledningen, ha riktig stemning og fortsatt prestere, det er den rare knivegg-følelsen som er fantastisk og akkurat det jeg liker.

– Alle kan styret et skip i rolig farvann, men det er ikke så enkelt når det ikke er så rolig, jeg nyter enhver utfordring og har uttrykt overfor spillerne at det er slike kamper som gjelder fordi de gir deg frykt og forventning, avsluttet sjefen.