Neste: Blackburn

Blackburnewood parkHelgens høydepunkt står for tur og et knakende Lancashire-derby venter på Ewood Park. Begge lag sliter med formen og skadene til Rovers kan vise seg å være det som utgjør forskjellen i dette storoppgjøret. 

Rovers må klare seg uten DJ Campbell (ankel), Joshua King (hamstring), Markus Olsson (hamstring), Bradley Orr (ribbein), Adam Henley (hamstring) Dickson Etuhu (kne), Colin Kazim-Richards (kne), Lee Williamson (ankel) og David Bentley (kne) er alle ute, mens Burnley kun har Dean Marney på sidelinjen etter at Ross Wallace, Ben Mee og Michael Duff spilte i forrige kamp.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Dette blir det 99. oppgjør mellom rivalene og Blackburn har et knepent overtak på sine naboer med 41-19-38, men de lilla og lyseblå har ikke vunnet over sine argeste rivaler siden 1979 – den gang endte det med 2-1 til the Clarets på Ewood Park. Skulle hjemmelaget score mål i dette oppgjøret vil det bli deres 100. mål på eget gress over Burnley.

Rovers-manager Michael Appleton har ikke fått noen drømmestart på Ewood hvor supporterne ikke har jublet siden å ha sendt Arsenal på dør i FA cupen, 15.februar. Det har blitt svake to poeng av 18 mulige, samtidig som målene uteblir; 21 for og 20 imot)

Burnley er ikke nevneverdig bedre og har kun vunnet en gang på de siste ni forsøkene, noe som har ført til at de har dalt nedover tabellen hvor de hadde en 7.plass i begynnelsen av året. Sean Dyches mannskap er ikke de som scorer mest og i løpet av de 25 kampene mannen med røsten har ledet the Clarets har laget ikke scoret mer enn to mål, men har feilet å score i fire av deres seks siste kamper.

Kampen spilles på Ewood Park, søndag 17.mars kl 13:30

Tidligere møter
2.des 2012 Burnley 1-1 Blackburn