Målløst mot Sunderland

(Sunderland 0-0 Burnley): Det ble målløst på Stadium of Light når lagene møttes i FA cupens tredje runde der blant annet Joey Barton fikk spille hele kampen. Det ble sjansesløseri fra Burnley og dermed blir det returoppgjør på Turf Moor.

Burnley sendte ut et ganske så endret mannskap mot Sunderland og byttet ut hele seks spillere, mens Moyes byttet ut fire og det var the Black Cats som startet godt vel vitende at de var ubeseiret på de siste fem hjemmekampene i cupen.

Foto: BurnleyFC.com

Hjemmelaget beveget ballen godt og raskt, men en endret lagoppstilling for the Clarets forsvarte seg godt og kampens første sjanser kom fra Jack Rodwell som ikke fikk til annet enn langskudd som skapte to muligheter. Burnley skulle ikke være dårligere og fikk etter hvert et grep om kampen, Tendayi Darkwa sendte en fin stikker Sam Vokes som lurte alt og alle og lot ballen trille videre til Andre Gray, men sendte kule like over.

Nestemann ut var Sam Vokes som ble servert av en utsøkt Scott Arfield-pasning, spissen tok imot ballen pent, men klarte ikke å overliste Vito Mannone som reddet vakkert. Det ble ikke nevneverdig mer som skjedde, så da sendte dommeren lagene til pause.

Foto: BurnleyFC.com

Andre Gray ville også være med på moroa og etter sidebytte var Darikwa nok en gang leverandør av en utsøkt ball som startet med et Tarkowski-frispark lang på egen banehalvdel og ble konvertert til et skuddforsøk. Sunderlands største mulighet kom like før timen og nok en gang var det Jack Rodwell som prøvde seg.

Timen spilt og Burnley måtte bytte ut Scott Arfield som signaliserte at han måtte av banen, inn kom Michael Kightly som viste seg umiddelbart og la opp til en god sjanse for Sam Vokes med en utsøkt pasning. Spissen valgte å sentre videre til Andre Gray som ikke fikk gjort så mye.

Foto: BurnleyFC.com

Gudmundsson gikk av banen tolv minutter senere når han antydet til skade, inn kom Jeff Hendrick. James Tarkowski har for vane å imponere de gangene han får sjansen for Burnley og denne kampen skulle ikke være annerledes. Et hjørnespark servert av Steven Defour havnet på hodet til «Tarka», men traff utrolig nok stolpen. Innbytterne Hendrick og Barnes kom begge til gode sjanser, sistnevnte kunne (og burde) ha gitt Burnley ledelsen i kampens siste spilleminutt. Kula gikk over.

Burnley: Pope, Darikwa, Keane, Tarkowski, Ward, Gudmundsson (Hendrick 72), Defour, Barton, Arfield (Kightly 60mins), Vokes, Gray (Barnes 72).
Innbyttere: Robinson, Lowton, Mee, Marney. Booked: Darikwa, Barton.

Sunderland: Mannone, Manquillo, Van Aanholt, Djilobodji, Denayer, Love, Rodwell, Larsson (O’Shea 84), Januzaj, Borini, Defoe.
Innbyttere: Mika, Maja, Asoro, E Robson, Embleton, Honeyman.

Dommer: Stuart Atwell.
Tilskuere: 17,632