Målløst på Turf Moor

Stoke City fcBurnley logo stor(Burnley 0-0 Stoke): Begge lag skapte mange sjanser i første omgang og burde ha ledet med flere mål, men gikk til pause målløse. Det ble ikke noe annerledes i annen omgang. Fredrik Ulvestad fikk sin debut på Turf Moor og selv om nordmannen ikke fikk mye tid til å vise seg fram, leverte midtbanespilleren et godt førsteinntrykk.

The Clarets stilte med det samme mannskapet som seiret over Hull i forrige runde («Burnley unchanged»), mens Stokes Ryan Shawcross ble friskmeldt til oppgjøret.

Det startet friskt på Turf Moor og the Clarets’ første sjanse kom allerede etter minuttet når Danny Ings driblet seg fordi en håndfull spillere i Stoke-feltet før han sendte kula rett på keeper Butland. Få strakser senere prøvde Barnes seg, men heller ikke han fikk overlistet Stoke-keeperen.

Det ble noen hjørnespark, innkast og frispark innen kvarteret var spilt, men det meste foregikk på midtbanen. I det 15.minutt fikk the Clarets fire sjanser på rappen, men verken Boyd, Ings eller Arfield klarte å sette ballen i nettet – godt spill av Stoke-keeper Butland. Boyd og Jones fulgte opp med to store sjanser fire minutter senere, nok en gang sto Butland i veien.

Burnley burde ha vært i føringen.

Kampen roet seg litt ned midtveis uti omgangen, men Burnley fortsatte å skape muligheter med Ings og Barnes i spissen. Gjestene flekket også tenner med Adam (26′) og Walters (30′).

Mot slutten av omgangen skapte Stoke stadig mer og var fryktelig nære et mål i det 40.minutt når Diouf sendte kula langt over fra kort hold. Walters prøvde seg på et farlig skudd minuttet senere, men lagene gikk til pause målløse.

Annen omgang startet med et Stoke-frispark fra farlig hold som endte med to hjørnespark og en Burnley-kontring som ikke endte med noe mer en utspill. The Clarets skapte noen spennende muligheter fra åpent spill og fra hjørnespark uten å få hull på byllen.

Gjestenes Diouf fikk nok en kjempemulighet i det 56.minutt når spissen var alene med keeper Heaton og heldigvis for the Clarets var sisteskansen modig og reddet mesterlig.

På motsatt side var George Boyd (58′), Danny Ings (59′) og Matt Taylor (60′) nære. Diouf fikk sin tredje store sjanse midtveis uti omgangen (68′), denne gang sto Jason Shackell i veien.

«The Vings» ble gjenforent i det 82.minutt uten at det ga noe umiddelbar gjennombrudd, men viste glimt av gamle dager og i det 88.minutt fikk Ulvestad sin Premier League-debut. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter som gjestene benyttet best mulig ved å skape to sjanser, mens Ulvestad viste fram sine ferdigheter med et par gode pasninger.

BURNLEY: Heaton, Trippier, Shackell, Duff, Mee, Jones (Ulvestad 88), Arfield, Taylor (Kightly 64), Boyd, Ings, Barnes (Vokes 82)
Innbyttere: Gilks, Keane, Jutkiewicz, Ward
Gule kort: Boyd 42

STOKE: Butland, Pieters, Muniesa, Whelan, Arnautovic (Crouch 68), N’Zonzi, Adam (Sidwell 82), Shawcross, Diouf, Walters (Odemwingie 58), Cameron.
Innbyttere: Begovic, Ireland, Wilson, Wollscheid
Gule kort: Diouf 24, N’Zonzi 49

Dommer: M Oliver