Dyche om klubbens og egen fremtid

Sean Dyche pressekonferanseManager Dyche forteller at det fortsatt gjenstår mye jobb før the Clarets kan begi seg på et nytt forsøk til å sprette tilbake til Premier League, men først vil han at Burnley skal vinne de to gjenværende kampene. Sjefen forteller også litt om klubbens kritiserte pengebruks-policy og om sin egen fremtid på Turf Moor.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Stoke City kommer på besøk til Turf Moor før de reiser til Birmingham og Aston Villa helgen etter. Manager Dyche vil at spillerne skal avslutte sesongen sterkt på eget gress og slå 2009-sesongens poengsum med to seire.

Livet går videre. Fra utsiden var det dømt til å være en umulig oppgave og det var vår jobb å gjøre det mulig, sa sjefen. Skuffelsen forsvinner raskt fordi vi trodde at vi ga alt vi kunne for å bli værende. Det har vært en enorm vekst i laget og spillerne har vest enorm fremgang, fått erfaring, kunnskap og tro.

– Vi kommer til å har mye tid til å reflektere i løpet av sommeren, men det er fortsatt to kamper igjen og måten vi jobber på her – til tross for hva som har skjedd – er at vi kommer til å være klare. Vi la oss visse regler for hvordan vi skal fremstå og vi ønsker å holde oss til dem. Foruten det er det selvfølgelig tanker på neste sesong, men vi kan ikke miste fokus fordi vi fortsatt har to viktige kamper, de er viktige for fansen, spillerne og mentaliteten vår. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg kjenner ikke Mark Huges så godt, men han virker ikke som typen som lar spillerne ta det med ro. Jeg ser for meg at de kommer til å prøve å vinne og satser på sin poengrekord, så vi kan ikke forvente noe annet enn en tøff kamp. 

Manageren har allerede startet på planleggingen av neste sesong og fornyelsen av laget som vil gi the Clarets et nytt forsøk på å komme seg til – og bli værende i – Premier League.

– Planen for fremgang, uavhengig av liga er veldig lik. Ser man på den anerkjente Premier League så er det lite sannsynlig at vi når dem igjen basert på pengene klubben der har brukt. De tjener mye mer enn gjennomsnittet av det vi kan tillate oss og overgangssummene vil nok være de samme.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi gikk for visse individer i Championship, mens de har støtte bak seg med store bankkontoer som tilbyr millioner av pund årlig og krever enorme overgangssummer. Vi har akkurat rykket ned fra Premier League og jeg tenkte; «hva kan jeg gjøre med det akkurat nå» – vi har bygget opp en klubb og jeg vil ikke underkaste det. 

– Penger kan hjelpe og det gjør det i de fleste tilfeller, men det vil ikke erobre noenting. Vi kommer til å være av erfaringen og det kommer til å være en debatt rundt finansene fordi mesteparten av fotballen og spesielt på dette nivået, er basert på det. Men jeg kan ikke gjøre det mer klart; det er klubber i dette landet som har flere hundre millioner i gjeld. 

– Denne klubben har bestemt at de ikke kommer til å gå den veien og selv da blir det stilt spørsmål og kritisert, inkludert meg for å ikke ha brukt nok penger som kunne ha ruinert klubben. Det er absurd fordi man sier hele tiden at fotballen må endres.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi har prøvd å kjøre denne klubben på riktig vis, være produktive og progressive. Det har ikke fungert, men vi det blir allikevel stilt spørsmål hvorfor vi ikke har brukt penger. Det er en balansegang og jeg mener det er ironisk og nesten hyklersk å sitte her og si det, når det er klubber der ute – uten å nevne navn – som har alle mulige finansielle problemer. 

– Det er ikke noe jeg ønsker å ha på CV’en min som en ung oppadkommende manager som ønsker å oppnå noe i spillet, det vil jeg ikke. Vi har bygget en klubb og jeg ønsker ikke å ruinere det, jeg mener det har vært mye ærlighet i hvordan jeg, spillere og klubben fungerer. 

– Styret har ikke prøvd å sope unna alle finansene, det er enorme endringer på stadion og treningsfeltet som koster penger og vi ønsker fortsatt å være konkurransedyktige, noe vi har vært. Selvsagt ønsker vi å være i Premier League og det har jeg sagt hele tiden. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Mange tolker det slik at; «de skulle ha gitt de £3m», men det er ikke et £3m-marked. Klubbene som er i denne ligaen har brukt flere mangfoldige millioner og denne klubben har ikke råd til det bare fordi eierne er rike, men de kommer ikke til å avskrive flere titalls millioner. De kar råd til det, men klubben har helt klart ikke råd til det – det må være en viss virkelighetsforståelse. 

– Ville vi ha likt å investere mer? Enhver manager ville det, men det må være en balanse for å holde klubben trygg, sikre den og bygge videre, den balansen har vi funnet. 

Manageren forsvarer som nevnt klubben pengebruk, samtidig som han antyder litt mer om sin egen fremtid i klubben. Flere medier påstår at Dyche ikke er rett mann for klubben og hinter til en exit for manageren, selv er den tidligere Watford-sjefen fokusert på de to neste kampene og videre oppbygging av Burnley FC.

Jeg er ikke større enn klubbens historie. Vi har akkurat rykket ned fra Premier League og en reporter spurte meg om min fremtid, jeg svarte at det er irrelevant og det er tilfellet. Jeg er manager og vaktmester av denne fotballklubben som ser på hvordan denne klubben kan tas fremover. Vi planlegger i sommer og for sesongen deretter, avsluttet Dyche.