Manager Howe: – Vi må stramme inn

Manager Howe var klar i sin tale, the Clarets må stramme inn bakpå og slutte å slippe inn billige mål. Til tross for å til tider ha dominert og skapt flere sjanser som burde ha minst et poeng var det nok en gang var forsvarstabber som sørget for at the Clarets måtte reise hjem poengløse.

Foto: BurnleyFC.com

Mål av Jacob Butterfield i første omgang og Ricardo Vaz Te i annen sørget for at the Clarets falt flere plasser på tabellen, samtidig som deres svake bortestatistikk kun ble forsterket av nok et dårlig resultat. Til tross for at Eddie Howes hær tapte kampen, så skapte de mange sjanser og prøvde ut keeper Luke Steele ved flere anledninger og burde på en annen dag ha ledet overlegent – uten at det var en unnskyldning så understreker Howe at laget ikke har noe annet valg enn å stramme inn i forsvaret.

Jeg føler vi hadde våre sjanser og spilte til tider veldig godt, spesielt i begynnelsen av annen omgang følte jeg at et mål var like rundt hjørnet, sa sjefen. Hvis vi hadde scoret, ville det vært en helt annen kamp, men det er kun hva- og om – vi tapte etter å ha sluppet inn to svake mål og hvis vi ønsker å ha noe å spille om, må vi stramme inn og slutte med å slippe inn slike simple mål, noe vi har gjort hele sesongen. Vi har kun hatt en kamp uten baklengsmål og det sier sitt.

Vi må simpelthen gjøre det bedre og jeg vet at Burnley-supporterne er fryktelig skuffet, noe vi også er – stab og spillere. Jeg deler fansens frustrasjon og er ikke dum – jeg hører hva som blir sagt og forstår deres frustrasjon, de har all rett til å uttrykke sin skuffelse og som manager kan jeg ikke be om annet enn ærlighet og bestrebelse av spillerne mine.

Foto: BurnleyFC.com

Med kvaliteten vi har, vet jeg at vi kommer til å vinne kamper, men fra mitt ståsted vet jeg at tid er avgjørende og vi trenger å vinne kamper. Det er ekstreme reaksjoner og slik er det i fotball. Mange reagerer ekstremt som supportere og jeg kan forstå det, det er min jobb å prøve å holde meg på et fotball-nivå – vel vitende om resultatene og nødvendigheten av å forbedre dem.

Jeg kan kun be fansen om å støtte meg og spillerne og hjelpe oss gjennom dette. Jeg føler jeg er en ærlig kar og vil være den første som kommer til å rekke opp hånda og si ifra hvis dette ikke fungerer.

– Det er snakk om små marginer; Ross Wallace fikk en klarert på streken, Junior la inn mange baller, Jay traff stanga og Charlie hadde seks eller syv sjanser – der han på en annen dag kunne ha scoret to. Jeg følte vi så bra ut fremover og det er målteft i laget, det tror jeg virkelig på, men vi må slutte å slippe dem inn, avsluttet manageren.