Managerens reaksjon etter Ipswich-tapet

Sean Dyche føler laget går gjennom en overgangsperiode etter at the Clarets gikk på sitt første tap denne sesongen mot Ipswich og står fortsatt uten seier i the Championship.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets var mer enn verdig motstand mot the Tractor Boys, men to mål på fire minutter i annen omgang gjorde dagen sur for Lancashire-laget.

– Det føltes generelt sett litt som en velkomst tilbake til the Championship, sa Dyche etter kampen. Det glapp for oss forrige lørdag på grunn av avgjørelser vi ikke kunne noe for, men nå føler jeg Ipswich hadde det lille ekstra og forventningen som kreves for å vinne kamper selv om en ikke spiller bra. 

– I første omgang mener vi håndterte dem bra og de leverte ballen egentlig fra overalt og det har jeg ikke sett på en god stund. Venstrebacken kastet ballen nesten 40 meter og jeg mener vi taklet det bra. Vi hadde omgangens beste sjanse med Jelle Vossen og så startet vi friskt i annen omgang, men gikk under på grunn av taktiske tabber. 

– Jeg må si at Ipswich fortjente å vinne, de viste at de har spilt i the Championship et par år og har en erfaren spillergruppe. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Mange snakker om tre spillere, men vi er har egentlig mistet fem hvis man tar med Dean Marney og Ashley Barnes. Vi er skjært ned til benet, men jeg må understreke at laget er mer enn kapable til å utfordre. Vi trenger å finne den rette måten å jobbe på og vi må innse at man møter mange forskjellige måter å spille i the Championship. 

– Laget må tilpasse seg de forskjellige utfordringene som vi kommer til å møte og vi er i en overgang. Vi mistet noen spillere, prøver å hente inn flere og de nye guttene trenger en overgangsperiode for å kunne tilpasse seg laget og levere det som kreves i the Championship. 

– Det er en enorm forskjell og det er viktig å tilpasse seg raskt, spillerne vet det og jeg minnet dem på det, men vi trengte mer fra den øverste garde uten å få det, avsluttet sjefen.