Marvin Bartley signerer!

Dramatikk til siste minutt for Burnley FC og Eddie Howe. 23-årige forsvareren, Marvin Bartley ble en del av Clarets-troppen med kun minutter igjen av overgangsvinduet. Howe hentet en av sine tidligere disipler fra  Bournemouth og forsterker et område hvor flere har etterlyst stabilitet. 

Unge Bartley kom til Bournemouth i 07/08-sesongen fra de lavere divisjoner i Hampton & Richmond. Flere skader har holdt han på sidelinjen siden overgangen, men når han er skadefri så er han en solid midtstopper – noe som gjorde han fortjent til en ny- og forbedret kontrakt.

23-åringen har 124 kamper (inkl. innhopp) for Bournemouth siden overgangen i 2007. Bartley er opprinnelig en forsvarsspiller, som har blitt omskolert å besitte en defensiv midtbanerolle, noe han behersket helt fint uten at det gikk utover hans midtstopperferdigheter.

Selve overgangen startet- og ble avsluttet ganske kjapt. Rundt kl 19 meldte lokal Bournemouth-media at Burnley-manager Eddie Howe hadde lagt inn et bud som hadde blitt avslått av styreformann, Eddie Mitchell. Det skulle ikke lang ventetid til før nyheten kom at Cardiff hadde kastet seg i kampen om spilleren og at Burnley hadde fått aksept på budet (ca kl 23)og  unge Bartley kunne flytte på seg til Burnley. Prisen for spillerens tjenester anslås å ligge på nærmere £300-350.000.

Styrefomannen mislikte sterkt fremgangsmåten til Burnley og Howe, og var ganske krass og nådeløs i sin kritikk mot Lancashire-klubben i dagens media.

Vi er skuffet over at spilleren viste seg å ha en så stor rolle i forhandlingene, forklarer Mitchell. Det ringte tre personer i går hvor alle utga seg å være hans agent. Burnleys styreformann kom med et bud – for så å ombestemme seg. Å starte forhandlinger på et så sent stadie over en spiller som har kamp i morgen er under beltestedet.

– Hvis han var interressert i spilleren så burde de ha kommet med forespørsel tidligere. Jeg er skuffet, spesielt over hvor nære personene som organiserte dette sto klubben – de kjenner til situasjonen og vet hvor verdifull han er for klubben, forteller Mitchell.