Skuffende spill og tap mot Doncaster

(Doncaster 1-0 Burnley): En tam og kjedelig første omgang med et fåtall sjanser for begge lag endte med målløshet til pause. Etter sidebytte ble det ikke nevneverdig bedre spill å trekke fram, rundt timen spilt havner et mislykket forsøk av Michael Duff i eget mål og the Clarets taper mot en motstander de var forventet å vinne over.

Burnley-manager Howe sendte lot nysignering Charlie Austin få debut mot Doncaster uten at angriperen klarte å få drømmedebuten med mål. Kampen startet med at nevnte Charlie fikk en sjanse etter fire minutter, men det var alt angriperen fikk til i løpet av omgangen, som eller var nokså sjanseløs og skuffende. Hjemmelaget var nok nærmere 1-0 enn det Burnley var, men begge lag gikk til pause uten noen nettkjenninger.

De som håpet at the Clarets skulle heve seg etter sidebytte, tok feil, for det var hjemmelaget som var nærmest et mål og fikk det like før timen. Coppinger med et fint innlegg – eller skudd, retning Grant i målet som blir fullstendig fortumlet av Michael Duff som i lufta og med hodet sender ballen i eget mål etter 59. minutter.

Man kan si at Burnley våknet litt etter selvmålet og tross halvhjertede forsøk og offensive bytter, klarte ikke Burnley å skape nok til å kunne utligne. Bedre ble det ikke når Pato ble satt inn og etter positivt spill av angriperen, viste tegn til å rive opp skaden som har holdt han på sidelinjen den siste tiden. Clarets kan uten tvil være misfornøyde med kampen, som var en svak oppvisning og resulterte i deres første tap under Eddie Howe. Blant lagene som var plassert over Burnley på tabellen, så ble det enten poengdeling eller seier for de aller fleste.

Burnley: Grant, Mears, Fox, Duff, Carlisle, Cork, Marney, Elliott (Iwelumo 67), Rodriguez (Wallace 76), Austin (Paterson 71), Eagles. Subs: Alexander, Bikey, Thompson, Jensen.
Gule kort: Fox 53

Doncaster: Woods, Chambers, O’Connor, Hird, Friend, Stock (Souza 85), Oster (Shiels 90), Keegan, Coppinger, Sharp, Hayter.
Subs, Brooker, Webster, Bradshaw, Fairhurst, Mason.
Gule kort: Sheils 90

Tilskuere: 8,893