Matt Gilks vil kjempe om hanskene

Matt Gilks pressekonferanseKeeper Gilks forteller at han skrev under for the Clarets for å utfordre Tom Heaton mellom stengene og gi førstevalget en kamp om hanskene.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Tidligere Blackpool-keeperen blir å kjempe med Heaton og Alex Cisak om hvem som blir førstevalget for de lilla- og lyseblå etter å ha skrevet under på en to-års kontrakt. Skotten har med seg viktig erfaring med sine 32-år og har i tillegg spilt i Premier League for the Seasiders, noe som kan vise seg å være gull verdt i det sesongen sparkes i gang i midten av august.

Jeg vet at det er et godt utvalg av sterke keepere og Tom (Heaton) var vært helt fantasisk forrig esesong og jeg er overassket over at han ikke var på årets lag, men han er en stor grunn til at Burnley er i Premier League, så det kommer til å bli tøft, sa Matt. Jeg tror at man trenger konkurranse om plassene i Premier League og hvis jeg kan bidra til å opprettholde guttenes innsats og bidra klubben til å bli værende i serien, så er jeg fornøyd med det.

Overgangen hit var noe som ble nevnt mot slutten av forrige sesong. Jeg sto uten kontrakt i Blackpool og de tilbød meg en ny over tekstmelding, som var rart. Jeg tror nok jeg ønsket å komme meg videre, jeg hadde vært der i seks år og hadde tre herlige år under Ian Holloway hvor vi oppnådde fantastiske ting, men jeg innså det var på tide med en forandring og det gjorde nok klubben også. Jeg snakket med flere andre klubber og når jeg fikk en samtale som spurte om min tilgjengelighet, så begynte ting raskt å eksalere.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley og Blackpool led lignende skjebne de siste årene og jeg gikk gjennom det samme som Burnley gjorde. Uheldigvis klarte ingen av klubbene å bli værende (i PL) i mer enn ett år i det som er en veldig tøff liga, men håpet er at Burnley skal bli værende denne gangen. Jeg kjenner klubben godt etter å ha spilt her og på treningsfeltet som ung, jeg kjenner til området og bor ikke så langt unna, så det er lokalt for meg.

Jeg er oppspilt og etter å ha sett på kampprogrammet hvor Chelsea og Manchester United er de første hjemmekampene, så vet man at det gjelder å få det til med en gang. Det har vært en god avkobling og jeg er sikker på at guttene har hatt godt av en ferie og er klare til kamp, sa Matt.