McCann om returen

Chris McCann var sistemann som fikk gleden av å score mål på Pride Park, et sted som ironisk nok var det siste stedet han scoret før han ble skadet. Midtbanespilleren forteller at det kom som en overraskelse når han ble tilbudt plass på laget etter så lang tid og uttrykker sin lykke over å kunne score igjen etter å ha ventet siden september, 2009.

Den unge Iren, McCann fikk grønt lys til å starte mot the Rams etter kun å spilt en håndfull kamper for reservelaget den siste tiden og hadde i oppgave å erstatte skadde Dean Marney og suspenderte Marvin Bartley. Etter flere frustrerende måneder med fysioterapi ble McCann omsider tatt med i starttroppen og takket like så greit for det ved å putte inn en perle av et mål i det Eddie Howes menn snudde 2-1 til deres favør 4-2 og står med det likt i poeng sammen med Nottingham Forest og Leeds.

Foto: Burnleyfootballclub.com
Foto: Burnley Express

Sjefen spurte meg hva jeg ville sagt om jeg fikk starte, og alle med rett tankegang som har vært borte så lenge som meg ville hoppet ut i det, forklarer McCann. Noen ville nok tenke at det var litt for tidlig å bli kastet inn i det og jeg fant det litt vrient å få nok luft i åpningsminuttene, men etterhvert som kampen pågikk følge jeg meg bedre og sterkere og er henrykt over å kunne putte inn et mål!

– Jeg gikk inn i et par harde taklinger og ble taklet et par ganger også – noe som er bra og forhåpentligvis er alt det bak meg og kun frem- og oppover, legger midtbanespilleren til. Det var en stor kamp og nok derfor jeg ble litt sjokkert når sjefen spurte meg, men for et løft det var for meg, vitende at sjefen har tro på meg etter å ha vært ute så lenge til å bare kaste meg uti igjen. Jeg sa til han at jeg vil gjøre en jobb for laget, uansett hva og prøve å gjøre mitt – noe jeg håper jeg gjorde i dag.

– Jeg hadde et skudd på mål i begynnelsen av annen omgang og var skuffet over at jeg sendte den langt utenfor, fordi jeg vet at jeg er kapabel til å treffe målet – jeg tror at det var det hardere skuddet som gikk inn. Jeg tenkte «hvorfor ikke skyte» og var henrykt over å se ballen gå inn, jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre og er i syvende himmel for øyeblikket.

Seieren ble Burnleys tredje strake og nå venter en gammel kjenning i neste runde; Steve Cotterill og hans Portsmouth.

Jeg vet at Forest vant idag, men vi er fortsatt med. Vi er forsatt med i gryta og en stor kamp venter på mandag, hvor vi forhåpentligvis klarer å hente tre poeng. Det er store kamper i vente; Leeds og Cardiff – som jeg tror kommer til å være de avgjørende, men vi er klare til å ta imot hvem som helst, poengtere Chris McCann.