McCann: – Vi trenger tre poeng

Chris McCann ser fram til lokaloppgjøret mot Blackpool under midlertidige manager Terry Pashley som håper å kunne snu en lei trend som har hjemsøkt the Clarets den siste tiden. Den tidligere Burnley-kapteinen snakker om Eddie Howes avgang og det kommende storoppgjøret mot erkerivalene. 

Foto: BurnleyFC.com

Burnley tar imot Blackpool på Turf Moor til lørdag og jakter en nødvendig seier etter å ha tapt fire av de fem siste kampene og der de har gitt fra seg seieren i tre kamper. I begynnelsen av måneden fikk de fleste lag i Europa spillefri grunnet landslagspill, men det som preget the Clarets enda mer var tapet av manager Eddie Howe som av personlige og familiære grunner valgte å gi seg som sjef for Burnley og reiste tilbake til Bournemouth. Burnley-stryet ga veteranen Terry Pashley ansvaret for førstelaget og alt ligger til rette for at «Pash» får lede de lilla- og lyseblå for første gang i karrieren.

– Det var litt overraskende når han (Eddie Howe) dro, men slikt skjer i fotball, sa McCann. Han sa det var av familiære grunner og det må man respektere og forstå, familien kommer først uavhengig av hva jobben din er og vi ønsker han alt det beste. Vi kan ikke dvele over det, det som skal skje, skjer og man må gå videre. Vi må fortsette som om det var en normal uke.

Foto: BurnleyFC.com

– Terry har tatt over treningene og de har vært gode. Vi har plukket opp en positiv uke og håper å kunne ta det inn i kampen på lørdag som alle ser fram til. 

– Det hadde vært en stor kamp uavhengig av hva som hadde skjedd og man ikke påstå at sid en man ikke har en manager så er ikke kampen like stor – for det kommer den til å bli. 

– Vi ønsker å få en god start og vi trenger disse tre poengene som vil sende oss oppover tabellen. Vi vil ikke være å langt nede som vi er nå.

 – Forhåpentligvis får vi med oss fansen og presterer like bra som vi gjorde forrige sesong da vi slo dem. Det er en stor kamp for oss, men ikke bare for oss – for fansen også, de trenger noe å skrike over. 

– Selv om prestasjonene har vært bra i første omgang, så har ikke annen omgang vært like bra og vi ønsker å vi dem noe å juble for gjennom 90 minutter og ikke noe er bedre enn å gjøre det i et lokalderby. Det var ikke ideelt å få en landslagspause etter tapene vi hadde og vi er sultne etter å komme tilbake på vinnersporet, avsluttet McCann.