Neste: Blackpool

Storoppgjør i Lancashire venter der Burnley og Blackpool skal danse på Turf Moor foran kameraer. The Clarets står uten manager, men er ledet av en skikkelse begge klubber kjenner til; Terry Pashley. Blackpool har fått en god start på sesongen, men har ikke helt overbevist på bortebane denne sesongen og har på samme måte som Burnley ikke fått det til å stemme de siste kampene. 

Foto: BurnleyFC.com

Burnley har en nesten fulltallig stall å velge fra, men må se an formen til David Edgar som returnerer fra andre siden av kloden etter å ha gjort sin innsats for det kanadiske landslaget. Gode nyheter er det for Danny Ings som fikk sin første fulle trening nylig, mens både Danny Lafferty og Sam Vokes er begge klare til kamp etter å ha vært tvilsomme en periode.

Frittalende Blackpool-manager, Ian Holloway på sin side har en skadefri og fulltallig stall å velge mellom, inkludert leiesoldat Nathan Delfouneso (som tilbrakte tid med Burnley en stund siden), Tom Ince, samt Matt Phillips og Matt Gilks som har tilbrakt den siste tiden med landslaget sitt.

Sist gang lagene møttes ble det en sterk 4-0 seier til Blackpool på Bloomfield Road som også satte en stopper for Burnleys tre strake seire over erkerivalene. Går man litt lenger tilbake i tid står the Clarets ubeseiret over deres rivaler på hele fem kamper og har høstet inn 13 av 15 mulige poeng.

Ting har som kjent endret seg for de lilla- og lyseblå som kun har vunnet en av deres seks siste kamper (cup og liga) der det kun har blitt to lusne poeng av ni mulige. Tidligere manager Eddie Howe hadde ligaens sterkeste angrep og svakeste forsvar til sin disposisjon som garanterte ett sted mellom to og syv mål på deres siste ti kamper. Gjestene har også dabbet litt av på formen som har gitt tre tap på fire kamper og kun vunnet to ganger på syv forsøk – noe som sendte naboene ganske raskt nedover tabellen siden starten av måneden.

På milepæl-siden kan Martin Paterson få sin 100. ligakamp for Burnley, mens burvokter Lee Grant kan få sin 300. ligastart i karrieren. Blackpools forsvarer Ian Evatt kan få sin 250. kamp for naboene.

Kampens spilles på Turf Moor, lørdag 20.oktober kl 18:20 og vises på TV2s Premier League-kanal.

Tidligere møter:
21.apr 2012  Blackpool 4-0 Burnley
29.okt 2011 Burnley 3-1 Blackpool