Mears om PL, nedrykket, Laws og Howe

I sommer mistet the Clarets som kjent flere nøkkelspillere og ble erstattet av en håndfull verdige, entusiastiske og talentfulle unggutter. Formen var ikke den beste i den første halvdelen av sesongen, noe som tok seg betraktelig opp rundt juletider og fortsatte inn i det nye året – slik har blitt lagt merke til og får nå støtte av tidligere Clarets-forsvarer; Tyrone Mears. Høyrebacken forteller om tiden i Premier League og to managerbytter.

Foto: BurnleyFC.com

Mears ble hentet av Owen Coyle i sin tid og forsvareren er uten tvil husket som en av de mest konsistente spillerne i nyere tid for the Clarets. Høyrebacken – med fortid i kommende utfordrer, Derby – byttet klubb sammen med Chris Eagles i sommer og tok følge med mannen som hentet dem til Turf Moor. Om det er følelser til klubben eller dårlig samvittighet vites ikke, men Mears føler at Burnley har det som trengs til å avslutte på Play Off.

Burnley gjør det veldig bra og har virkelig tatt seg opp, sa 28-åringen. De er mine favoritter til å komme seg inn i Play Off, Eddie Howe og Jason Tindall har gjort en flott jobb og jeg verdsetter dem høyt. De er unge, men jeg tror ikke at det er et tema da de er trener og assistent – de har begge vært spillere, noe som hjelper på, men det viktigste er Eddies ideer på treningene; forberedelsene, spillersøkene og det å hente inn John (Dazell) – fitness treneren – som jeg mener er utmerket. 

Forsvareren kommenterte også overgangene til tidligere Manchester City-spillerne, Kieran Trippier og Ben Mee som begge ble hentet permanent til Turf Moor etter å ha imponert på deres låneopphold. Mange var engstelige over tapet av Mears i sommer, men erstatteren er helt klart verdig og har fylt skoene uten problemer.

Foto: Burnley Express

Jeg er sikker på at Eddie kommer til å bli stor i sin karriere og fram til nå har det for det meste gått ut på å tilpasse spillerne, men han har gjort det på sin måte som får det beste ut av dem, som er det viktigste. Eddie ønsker unge og sultne spillere i klubben – det er hans måte å tenke – og de falt inn under den kategorien. Spillere i store klubber kan finne det vanskelig, så overgangen var flott for begge. Jeg så Ben i sesongoppkjøringen og var imponert, dessverre fikk jeg ikke muligheten til å se Kieran enda, men Dedryck Boyata – som er på lån fra Manchester City – verdsetter dem begge høyt. Kieran har scoret et par mål og kommer seg oppover langs høyrekanten, det er bra for klubben å ha slike spennende unge spillere.

Forsvareren forklarer også litt om sine minner og opplevelser fra Premier League-sesongen da Owen Coyle forlot Burnley og klubben nye manager var Brian Laws – en manager som ikke falt i god smak hos fansen.

 Vi var avskrevet slik opprykkslag vanligvis er, men den første halvdelen av sesongen var veldig bra. Vi hadde 20 poeng og mange anerkjente den fotballen vi spilte, men når Owen dro gikk det inn på spillerne og vi var vant med måten han gjorde treningene, han var entusiastisk – ikke for å si at andre managere ikke var det, men han var det på en annen måte. Hans lidenskap for spillet vistes hele tiden og hele dagen. 

Foto: Lancashire Telegraph

Han prøvde å gjøre treningene så morsomme som mulig, i god tro at spillerne som har det moro på treningene tar det med visere på banen. Jeg mener Brian Laws prøvde å komme seg gjennom resten av den sesongen uten å gjøre store forskjeller. Det var vanskelig for han å komme inn, men jeg tror ikke han virkelig fikk utøvd sin autoritet i jobben – han ga det et godt forsøk og det samme gjorde spillerne, men det var ikke nok til å bli værende i ligaen.

Jeg tror at det var en del etterdrønn. Store deler av laget som rykket ned fant det vanskelig å rykke rett opp igjen, det var en fullstendig annerledes liga. Hvis det var muligheter for å bli i Premier League, ville jeg helt klart flyttet på meg, men det var det ikke og klubben ønsket ikke å slippe meg – jeg måtte heve hodet og prøve å rykke opp. Det var en frustrerende sesong fordi vi jobbet hardt og fikk sterke resultater over lag de fleste ikke regnet med at vi skulle klare å vinne. Vi ble betraktelig bedre når Eddie kom inn, men det glapp mot slutten.

Det er naturligvis trist å fortalte en klubb fordi man har stiftet flere vennskap, både spillere, stab og støtteapparat, men når muligheten til å spille i Premier League dukket opp var det egentlig ikke et vanskelig valg. Det var det vanskeligste når vi rykket ned. Jeg snakket med manageren og folkene der og fikk vite at prioriteringen var opprykk, men det var en frustrerende sesong, avsluttet Mears som håper å kunne møte Burnley i Premier League.