Howe om avansementet i Capital One cup

Manager Eddie Howe følte at Port Vale var den perfekte testen for the Clarets før sesongen sparkes i gang kommende lørdag. Lancashire-laget fikk et tidlig mål i mot seg, men reduserte like etter og innen dommeren blåste av kampen ledet de med 3-1 – som også ble sluttresultatet.

Port Vales Chris Shuker sendte hjemmelaget i føringen etter ni minutter på et frispark som merkelig nok ingen stoppet og som dermed havnet i nettet bak Grant. Burnley svarte umiddelbart med Chris McCanns hode og fulgte opp med mål av Charlie Austin og Dean Marney videre i omgangen. Annen omgang derimot var en annen vise, for da var det hjemmelaget som var farligst, skapte mange sjanser og gjorde ting svært ukomfortabelt for gjestene – mye takket være en solid Grant mellom stengene, klarte ikke hjemmelaget å endre på sluttresultatet.

Sjefen var tilfreds med det han så – selv om man kan ta mye lærdom av annen omgang der the Clarets ikke skapte noen ting – og ser fram til sesongstarten med rivalene Bolton som første utfordrer. Flere spillere fikk sin debut for Lancashire-laget, blant annet Brian Stock som sjefen var fornøyd med.

– Slike kamper er alltid vriene og vi visste at det kom til å bli tøft, bekreftet Howe. Vi slapp inn et tidlig mål og jeg var henrykt over svar på tiltale fra spillerne fordi det ofte kan ha en motsatt effekt og jeg mener vi vokste oss større, utlignet, tok føringen og kontrollerte kampen til pause.

– Annen omgang var annerledes fordi de kom mot oss og sendte det de hadde som gjorde det vanskelig, men vi holdt stand og forsvarte oss veldig godt. Vi var ikke så sammensatt som jeg hadde håpet på og vi trengte å forbedres, men jeg er glad for seieren og det gir oss muligheten til å holde det gående.

– Brian gjorde det bra, han har manglet kamptrening de siste ukene fordi Doncaster visste at en overgang lå i kortene og det ville vært bekymringsverdig dersom han ble skadd i forkant av en overgang. Han kommer til å bli bedre jo flere kamper han får under beltet og vi må pleie han litt gjennom sesongen ettersom han har hatt skader opp gjennom årene, men jeg mener han viste oss hva han kan bringe. Han er sammensatt på ballen og er flink på pasningspillet.

– Jeg er også begeistret for Charlies vegne, han flyr høyt etter å ha fått en datter og vi har ikke sett han på fire dager, men han gjorde det han gjør best – Charlie er en av de spillerne som trenger å trene for å være best og vi er glade over å ha han med oss igjen, avsluttet sjefen.

Eneste lille skaden sjefen har å tenke på etter oppgjøret, er en vridd ankel hos Chris McCann som kan skape litt bekymring i det korte løp.