Mye skal til for å feile nå

The Clarets sikret seg kvalik til Europa spill neste sesong etter poenget mot Brighton & Hove og sjefen beskriver det hele som enormt. Keeper Pope som har vært stor mellom stengene etter at han ble kastet til ulvene før jul, vil at Burnley skal hente hjem alle tilgjengelige poeng resten av sesongen. 

Det endte med poengdeling på Turf Moor og siden resultatene i andre kamper gikk i Burnleys favør, kunne the Clarets glise fra øre til øre over å ha sikret seg inngangsbilletten til Europa spill neste sesong. I teorien kan Everton ta plassen fra Burnley, men da må de vinne sine to gjenværende kamper og score mer enn 15 mål. Sjefen hyllet spillerne for denne oppnåelsen; the Clarets skal til Europa for første gang på 51 år.

– La oss bare si at det er ganske mye som må gå imot oss, men guttene fortjener mye skryt hvis det ikke skjer og de har gjort fryktelig mye for å komme dit vi er. Mye jobb er lagt ned av så mange, ikke bare meg. Jeg må lede det, men styret har vært tro til klubbens oppfatninger og ikke glem fansen. De holder med laget selv om vi har hatt noen svake prestasjoner, selv om vi hadde det i denne kampen, så støttet de laget. Det har blitt viktig og måtte det fortsette. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi blir målt på det som skjer på banen, men det er så mye bra som har skjedd rundt klubben og de de fem og et halvt årene jeg har vært her. Skulle ting gå imot oss, så er uansett tanken om Europa enormt. 

– Det var ikke den beste prestasjonen og vi manglet noen øyeblikk med kvalitet, men vi viste en god holdning selv om vi ikke fant det lille ekstra. Det er vanskelig for meg å stille spørsmål ved spillerne, de har gitt utrolig mye og levert. Det er ikke mulig å lure Premier League, man kan ikke være heldig gjennom en hel sesong og vise til de poengene vi har, det skjer bare ikke.

– Man må gjøre seg fortjent til poengene og vi sikret ett poeng til på tabellen og gikk en kamp uten baklengs, så vi stiller ikke spørsmål ved det. Det er en stor endring i mentaliteten vår denne sesongen sammenlignet med forrige og jeg kan forsikre dere at vi gledelig tar poengene med oss!, avsluttet sjefen.

Foto: BurnleyFC.com

Keeper Nick Pope tar ikke gleden på forskudd før det hele er sikret og klart ettersom Burnley matematisk sett ikke sikret Europa League. Enda.

– Jeg tror at man legger opp til en nedtur hvis man tar gleden på forskudd. Det er fortsatt to kamper igjen og mye å spille om, vi må fortsatt møte Arsenal som har mye å spille om. Vi vil sikre oss billetten til helgen og det er innstillingen vår. Det var et viktig poeng, til tross for en ikke så god prestasjon og en ikke så god kamp, men fortsatt et viktig poeng for begge lag. En kamp uten baklengs er viktig i enhver kamp, men i kamper som dette føles den som enorm. Jeg tror det var samme følelse for begge lag, så det er viktig å tette igjen bakover og fortsatt prøve å score på motsatt ende, forklarte Pope.  

Banens spiller, Kevin Long hadde også et ord å si om kampen – og poenget.

– VI kommer til å kjempe til det er over. Selv om vi får jobben gjort så vil vi fortsatt vinne kamper, vi skaper en vinnermentalitet og ønsker å holde det gående. Vi vet vi kan overraske og ødelegge hans (A.Wenger) siste kamp mot oss, vi vil vinne kampen. Selv om det høres fælt ut, så er det det vi vil, prøve å vinne og gjenta det mot Bournemouth i siste kamp. Vi vil vinne begge kamper, avsluttet Long.