Kjedelig, men viktig poeng på Turf Moor

(Burnley 0-0 Brighton): Kampen var preget av to lag som hadde noen sjanser hver seg, uten å få lønn for strevet. I det dommeren blåste av kampen, kunne man konstatere at det var en like innholdsrik kamp og poengdeling antageligvis var det mest rettferdige resultatet.

Det startet med Burnley unchanged og Brighton unchanged på Turf Moor, der the Clarets trengte poeng for å sikre kvalik til Europa League. Hjemmelaget startet best og kom til noen spennende muligheter og Ashley Barnes (7′) skapte den første store sjansen etter en utsøkt pasning fra navnebror Westwood, men spissen manglet en halv fot.

Selv om hjemmelaget hadde ballen mye og brukte den effektivt, ble den ingen store målsjanser. Kampens første hjørnespark til Brighton i det 18.minutt og leveringen gikk over alt og alle til en umarkert Bruno som klinket til, men sendte ballen utenfor.

I det 23.minutt skjedde det mye foran Brighton-feltet med fire kjempemuligheter etter hverandre, et Gudmundsson-frispark havnet i feltet der Barnes, Cork, Tarkowski og til slutt Long sendte skuddforsøk mot keeper Ryan. Det endte med hjørnespark, men noe kontroverser om ikke Bong brukte hånda på ballen.

I sluttminuttene skjedde det stadig mer på Turf Moor der Knockaert (36′ og 38) og Barnes (38′) skapte fine muligheter, uten å få hull på byllen. I det 40.minutt ble Ashley Barnes klippet ned av Dale Stephens like utenfor feltet, gult kort og frispark. Eventyreren trappet opp og sendte avgårde en fin salve fra 18.meter, men Ryan var med på notene fikk sendt ballen til hjørnespark.

Burnley fulgte opp med sitt offensive spill, sikret nok et hjørnespark og skrek etter ny hands, denne gang var det Bruno som var ute og fektet med hendene. Fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt og like etter dette var Johan Berg Gudmundsson liggende nede og holde seg til kneet. Fikk etterhvert behandling.

Etter sidebytte var gjestene på hugget og Gross fikk et skudd på Nick Pope, men keeperen hadde god kontroll. I det 51.minutt ble the Clarets tildelt nok et frispark som eventyreren leverte i feltet og fant James Tarkowski som med hodet fikk sendt kula mot mål, men keeper Ryan fikk plukket opp ballen. Etterhvert kom Burnley mer til og fikk med seg fansen uten at det klarte å påvirke resultatet.

Chris Wood fikk en smell i det 63.minutt etter en duell med Brono og ble erstattet av Sam Vokes. Spissen fikk nesten en pangstart på kampen og satte nesten ballen i nettet på sin første berøring, men forsøket var for svakt. Like etterpå sendte gjestene Glenn Murray ut på banen.

Innbytteren hadde en fin effekt på Brighton-laget og var med i mye av deres offensive spill, så da valgte sjefen å sendte Georges-Kevin N’Koudou utpå banen. Ashley Barnes fortjente medalje for sin imponerende måte å sikre frispark for the Clarets, dessverre var ikke forsøkene fra Gudmundsson like gode.

Med ti minutter igjen av kampen ble Jeff Hendrick sendt utpå i håp om å påvirke kampen. Gjestene virket å ville mest i sluttminuttene, men klarte ikke å bryte ned et kompakt Burnley-forsvar. Brighton-forsvarer Bruno pådro seg en skade og måtte byttes ut med ett minutt igjen av fulltid, samtidig som det ble lagt til fem tilleggsminutter. Kevin Long ble kåret til banens spiller på Turf Moor.

Tilleggsminuttene var preget av havlhjertede muligheter og godt forsvarspill, så da valgte dommeren å blåse av kampen. Det endte med poengdeling.

Burnley: Pope, Lowton, Long, Tarkowski, Ward, Gudmundsson, Cork, Westwood (Hendrick 80), Lennon (N’Koudou 72), Wood (Vokes 65), Barnes
Innbyttere: Heaton, Bardsley, Taylor, Hendrick, Wells

Brighton: Ryan, Bruno (Schelotto 89), Duffy, Dunk, Bong, Stephens, Kayal, Gross, Knockaert, Izquierdo (March 85), Ulloa (Murray)
Innbyttere: Krul, Goldson, Schelotto, Suttner, March, Localda
Gule kort: Stephens 40

TIlskerere: 19,459 (1,912)