Neste: Brighton

Nyopprykkede Brighton tar turen til
Turf Moor i håp om å sikre plassen i neste års Premier League. Men de skal få en hard kamp om de tre poengene. The Clarets kan nemlig sikre Europa League-plassen.

 

For litt over to år siden møttes lagene i en toppkamp som var helt avgjørende i kampen om opprykk. På stillingen 2-1 til Brighton like før slutt fikk Michael Keane til en fri heading fra fem meter. Ballen ble klarert godt inne i målet, men dette fikk ikke dommerne med seg. Heldigvis seiret rettferdigheten da Keane godt inne i overtiden satt 2-2-scoringen på corner.

Foto: BurnleyFC.com

Til slutt kunne som kjent Tom Heaton løfte
Championship-trofeet, fire poeng foran Middlesbrough
og nettopp Brighton.

For hjemmelaget er fortsatt Defour, Arfield, Brady og Mee fortsatt skadet. Stopperkjempen Tarkowski var heldigvis skadefri til forrige runde. Uten han ville Burnley måtte stille med en back i stopperposisjon. Kantspilleren N`Koudou er usikker, men skal etter alle solemerker være klar for kampen. Sjansen er allikevel ikke stor for at han får mange minutter, da Gudmundsson og Lennon har vært solide de siste ukene.

 

Foto: BurnleyFC.com

The Seagulls mangler midtbanespiller Davy Propper uaktuell grunnet en suspensjon. Ellers er Steve Sidwell og Isaiah Brown skadet.

Dette er den andre kampen mellom lagene i Premier League. Forrige oppgjør like før jul endte 0-0. Kampen huskes kanskje best for straffemissen til Glenn Murray. Et skudd som antagelig går i bane rundt jorden fortsatt. Men kanskje huskes den heller best for James Tarkowski sin albue i nevnte Murray sitt bryst. En hendelse som kostet den gamle Brentford-forsvareren tre kamper.

Faktisk har ikke Burnley vunnet over Brighton siden 2011/12-sesongen i Championship. Da vant the Clarets begge kampene 1-0. Siden den gang har det blitt fire uavgjorte og tre tap. En god mulighet til å snu en elendig statistikk.

Med tre poeng for Dyche og resten av laget kan supporterne nesten bestille billetter til en Europa-tur på sensommeren. Da kreves det nemlig bare poengtap for Leicester og Everton, så er luka tilstrekkelig.