Westwood: – Utrolig lagånd

Etter at Steven Defour ble skadet, har midtbanespiller Ashley Westwood blomstret i hjertet av midtbanen for the Clarets, selv mener 28-åringen at lagets karakter er stor grunn til Burnleys suksess denne sesongen. 

Foto: BurnleyFC.com

Burnley møter Brighton i neste runde og trenger kun ett poeng for å sikre seg kvalifisering til Europa Leagues andre runde. Westwood har spilt en viktig rolle for the Clarets den siste tiden og har i likhet med resten av laget kjempet hardt og heltemodig for at det kun har blitt ett tap på åtte kamper. Sean Dyches mannskap er i ferd med å skrive historie i Lancashire og Westwood mener laget samhold er en viktig faktor.

– Nærheten i laget er årsaken til at vi har kommet oss dit vi har og samholdet her er virkelig noe spesielt, lagånden er helt utrolig. Hver gang det kommer noen inn til gruppen, tar de det til seg. Vi kommer alle veldig godt overens og alle setter pris på de samme tingene, man kan ikke alltid sette fingeren på det, men jeg tror den gode jobben speiderne gjør har mye å si. Det er som en familie, jeg har vært i garderober der stemningen ikke var så god, men å komme hit var veldig forfriskende. 

– Vi jobber veldig hardt som gruppe og prøver å sikre så mange poeng som mulig og ta det inn i neste sesong. Hvis vi kommer oss til Europa, så tar vi imot utfordringen og forhåpentligvis motbeviser kritikerne. Mange av oss er vant med å spille mange kamper i løpet av en sesong, som da jeg var i Crewe og spilte 60 kamper en sesong. Vi har ikke rodd det i land, så vi tar ikke av enda, men nyter reisen og måtte det fortsette lenge, avsluttet midtbanespilleren.