Bekrefter midtbane-duo exit

Dean Marney og Scott Arfield, to midtbanespillere som har gitt alt for Burnley-trøya i løpet av sin tid, ryktes bort til sommeren. Manageren tar bladet fra munnen, bekrefter at begge forsvinner og hyller samtidig to av de mest lojale spillerne under Dyche-æraen.

Sean Dyche bekrefter at midtbanespillerne Dean Marney og Scott Arfield kommer til å forlate klubben etter at deres kontrakter går ut i sommer. Scott Arfield forventes å dra til Skottland og en klubb hen liker godt; Rangers, mens veteranen Marney fortsatt har til gode å finne seg en ny arbeidsgiver, men Nottingham Forest har et sterkt kort.

– Vi må la spillerne få muligheten til å bestemme fremtiden sin og hedre det av de har vært fantastiske for oss. De har vært en enorm del av det vi har oppnådd her og vært trofaste mot Burnley Football Club. Jeg har kun respekt for dem som mennesker og spillere, og hvis vi kan hjelpe dem på veien, ha et åpent sinn rundt deres neste arbeidsgivere og hvem de prater med, så gjør vi det. 

Foto: BurnleyFC.com

Marney startet karrieren i Tottenham og har vært i Lancashire siden han ble hentet fra Hull i 2010, i løpet av den tiden har det blitt 221 kamper for 34-åringen. Deano var fast inventar i laget når de sikret opprykk i 2014, men har siden den gang slitt med kneet og vært skadelidende over lengre perioder av gangen.

Arfield på sin side ble hentet i 2013 etter å ha blitt fristilt fra kontrakten med Huddersfield Town. Det startet med en prøvetrening hvor han imponerte og ble belønnet med en kontrakt, noe som skulle vise seg å være en av the Clarets’ mest verdifulle forsterkninger. 29-åringen har 194 kamper for de burgunder- og lyseblå og kan vise til 22 mål underveis. Scotty er uten tvil best husket for vinnermålet mot Blackburn.

Foto: BurnleyFC.com

– Rangers har kontaktet klubben gjennom de rette kanalene og bedt om å snakke med Scotty. Han ønsket en ny utfordring og Rangers ga han et fristende tilbud, han har holdt med dem siden barndommen så dette er en veldig god mulighet for han. Han har vært delaktig i en stor del av suksessen vår, så når muligheten til å spille for Rangers dukket opp, lot vi han få snakke med dem. 

– Scotty har vært en utrolig tjener for klubben, måten han ter seg selv som en proff, måten han oppfører seg i lokalsamfunnet når det trengs og ikke minst på banen sier at han har vært en viktig spiller i de årene han har vært med oss. Vi respekterer alltid spillerne våre og kommer ikke til å stikke kjepper i hjulene for fremtiden deres hvis det dukker opp noe som kan komme dem til gode og Scotty føler det slik, forklarte sjefen.

Foto: Burnley Express

Dean Marney har vært plaget med kneet i flere år, noe som har begrenset hans spilletid deretter. Midtbanespilleren er uten tvil populær blant fansen og har mulighet til å forlenge med the Clarets, men valget er opp til Marney selv.

– Noen ganger er det rett tid å flytte på seg og søke en ny utfordring og jeg tror Deano er der nå. Han har hatt muligheten til å snakke med et par og har benyttet seg av anledningen. Vi gjorde det klart at vi ikke kommer til å stå i veien og ønsker han en lys fremtid etter oss. Han er friskmeldt og klar til kamp. Vi respektere Deano høyt, en utmerket spiller for klubben, både under meg og de før meg. Vi glemmer ikke dem som har vært her, spesielt dem som har gjort det bra for oss, avsluttet sjefen.