– Viktig poeng

En spennende kamp mot Stoke endte med poengdeling og sjefen beskriver det et poeng de måtte kjempe hardt for å sikre. The Clarets er så å si klare for Europa, men verken Gudmundsson eller Barnes tør å slippe jubelen løs helt enda. 

Foto: BurnleyFC.com

Stoke leverte en god første omgang på eget gress og fikk en tidlig ledelse, hvor the Clarets ikke fikk til nevneverdig mye fram til pause. Etter sidebytte var rollene snudd og Lancashire-laget var det angripende laget og like etter timen fikk de uttelling for sine forsøk mot Butland takket være Ashley Barnes.

– Det var et poeng vi måtte kjempe hardt for. Som man forventer så kjemper de for livet og jobber hardt som lag. I første omgang var de det bedre laget, ikke overlenget, men det bedre laget. I annen omgang var vi det, vi fortalte guttene at vi hadde mange nok poeng på tabellen, så de kunne løpe utpå der med frihet og bruke den som de ønsket. Vi var frempå og endte kampen sterkt. På en måte så kastet de alt på oss og ville score et mål og det åpnet dem i overgangene, som vi er flinke å utnytte, men keeperen deres var nok banens spiller og det sier som oftest alt som hva motstanderen har fått til. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi klarte ikke å finne den nødvendige kvaliteten til å vinne kampen og alt i alt var det bare målet til Barnesy, men ser på man på sesongen under ett, så er det ikke noe som sier hvordan man scorer – kun hvor mange. Det er enda et viktig poeng på reisene våre og vi hadde gledelig tatt flere av slike forrige sesong, som sier litt om hvor langt vi har kommet når vi tenker at vi burde vunnet idag. Spillerne får nå et par dager fri siden de har jogget hardt denne uken og så vi på den igjen, avsluttet sjefen.

En av the Clarets bedre spillere i denne kampen var eventyreren Johann Berg Gudmundsson, som tar imot poenget med åpne armer og et steg nærmere Europa. Islendingen var fryktelig nære mål ved noen anledninger, men klarte dessverre ikke å sette ballen i nettet. Dagens Chelsea-seier over Southampton i FA cupen sikrer Burnley inngangsbillett til Europa League som blir stadig mer realistisk med ni poeng ned til Leicester som er på åttende plass.

Foto: BurnleyFC.com

– Vi hadde et par sjanser og burde ha scoret for å være ærlig. Det er et godt poeng, første omgangen var ikke den beste, men vi skapte noen store sjanser og etter at vi utlignet så burde vi dratt det i land. De er i bunnen og trenger poeng, så det var klart at de kom til å kjempe. Vi var slurvete i første omgang og ga dem for mange muligheter, men jeg vil si at vi rettet opp i det i annen omgang og var mye sterkere. Vi tar en kamp om gangen, men det er kun tre kamper igjen og to på eget gress, så det er klart at vi kommer til å kjempe om poengene og prøve å komme oss til Europa, sa eventyreren.

Målscorer Barnes er av samme oppfatning.

Foto: BurnleyFC.com

– Vi visste det kom til å være vanskelig på grunn av situasjonen de er i og vi trengte å hente oss etter torsdagens kamp. Vi visste vi måtte gjøre vårt beste og kjempe, men også konsentrere oss om oss selv. I første omgang var vi litt tamme, men holdt oss i kampen og kom ut av det litt lysere i annen omgang og fikk lønn for strevet. Keeperen deres hadde noen fantastiske redninger.

– Det var en utmerket nikk av Tarky på innlegget som gikk på mål og Longy var der klar til å sette den inn, så det var fint å å kunne få sette inn ballen. For en spiss er det en herlig følelse å score og må det fortsette i de tre neste kampene også. Jeg tror ikke vi kan drømme helt enda, det er veldig nære og vi håper å kunne plukke opp et par poeng til, avsluttet målscoreren.