Barnes reddet poenget

(Stoke 1-1 Burnley): Stoke tok en tidlig ledelse med Diouf og Burnley slet i første omgang, men etter sidebytte våknet the Clarets og fikk utlignet med Barnes etter timen. Med høy underholdningsverdi på kampen ble det ikke flere mål og det endte med poengdeling på 365 Stadium.

The Clarets stilte med samme mannskap som i forrige kamp mot et nedrykkstruet Stoke-lag og det startet friskt på Bet365 Stadium. Hjemmelaget var som forventet offensivt og Clarets-forsvaret fikk noe å bryne seg på innledningsvis hvor James Tarkowski viste hvorfor han fikk muligheten for det engelske landslaget.

I det 10.minutt sendte Stoke et innlegg i feltet, der var Badou som uselvisk sendte til Badou Ndiaye som vendte unna en forsvaret og klinket kula i det nederste hjørnet. Pope var på ballen, men manglet en halv tomme. 1-0 til Stoke og Ndiayes første mål denne sesongen. De påfølgende minuttene ble hjemmelaget heiet frem av fansen og de hvite og røde svarte deretter, noe som begrenset Burnley til å forsvare seg.

Det var et spørsmål om tid før the Clarets våknet. Ashley Westwood sendte en lang ball til navnebror Ashley Barnes (17′) som alene med Stoke-kaptein Shawcross sendte et fint skudd mot Butland, men ballen gikk like til side for buret. Kampen roet seg litt og det var mer kamp om ballen enn produktiv fotball, men midtveis i omgangen begynte det å skje litt mer. Wood (21′) fikk presset fram et skudd og the Clarets fulgte opp med stadig bedre angrepsspill.

Etter underholdende spill i vel ti minutter ble Burnley tildelt frispark i farlig posisjon etter at Martins Indi felte Cork 20 meter fra mål. Eventyreren Gudmundsson (35′) trappet opp og sendte avgårde et herlig sludd som tvang fram en utmerket redning fra Butland og ga til hjørnespark, men som ikke endte opp i noe.

Det utartet seg til en litt mer fysisk kamp med dueller som i mange andre tilfeller hadde gitt frispark, men dommer Dean lot spillet fortsette. Fram mot pause var hjemmelaget det bedre laget, mens Burnley manglet det lille ekstra og klarte ikke å skape de store sjansene. Mot slutten av omgangen burde ha Diouf (43′) økt til 2-0 etter et utsøkt innlegg fra Bauer som gikk tvers gjennom forsvaret til spissen på løp som ikke fikk stablet bena riktig. Burnley slapp med skrekken.

Etter sidebytte var the Clarets på hugget og sikret både frispark og hjørnespark, uten at det endret på resultatet. Fram mot timen var kampen preget av spennende muligheter etter godt angrepsspill der Cork (53′) og Tarkowski (54′) tvang fram kjemperedninger fra Stoke-keeperen. Hjemmelaget kjente på presset og sendte utpå Zouma som en tredje midtstopper, usikkert om det var snakk om skade eller taktiske årsaker med å ta ut Glen Johnson.

Stadig høyere press ga omsider uttelling for the Clarets. En lang ball fra Pope sikret et innkast til Burnley, Ward kittet ballen til Cork som sikret et hjørnespark. Eventyreren Gudmundsson la inn, litt klabb og babb i feltet og kula havnet til Westwood om la inn igjen, Tarkowski headet på Butland som ga retur, men kunne ikke avverge Ashley Barnes som utlignet i det 62.minutt! 1-1 på 365 Stadium! Spissens tiende mål denne sesongen.

Midtveis i omgangen kom byttene på løpende bånd der Barnes og Lennon ble tatt ut og erstattet av Vokes og Hendrick. Med ti minutter igjen av kampen vartet begge lag opp med underholdende angrepsspill og kampen kunne gå begge veier.

Mot slutten av kampen fikk innbytter Ireland (89′) en kjempemulighet til avgjøre kampen, men veteranen sendte kula i stolpen og ut. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og Burnley virket å være fornøyd med ett poeng, noe som også ble utfallet selv om Gudmundsson kunne ha punktert kampen i det fjerde tilleggsminutt med to kjempemuligheter.

Stoke: Butland, Johnson (Zouma 58), Shawcross, Martin Indi, Pieters, Bauer (Ireland 68), Allen, Shaqiri, Diuof (Campbell 74), Croch
Innbyttere: Haugaard, Cameron, Fletcher, Ireland, Sobhi
Gule kort: Pieters 85, Badou 90+2

Burnley: Pope, Ward, Long, Tarkowski, Lowton, Berg Gudmundsson, Cork, Westwood, Lennon (Hendrick 78), Wood, Barnes (Vokes 74)
Innbyttere: Heaton, Bardsley, Taylor, Marney, Walters
Gule kort: Barnes 25

Dommer: Mike Dean