Neste: Stoke

Nedrykkstruede Stoke tar imot the Clarets
som kjemper for en plass i Europa neste sesong. Tre poeng her vil på langt nær sikre sjuendeplassen, som antagelig medfølger Europa League-plass.

 

 

Sean Dyche sin første seier på bortebane kom faktisk mot Stoke i 2014/15-sesongen. Den gang lå Burnley sist på tabellen sju poeng før kampen, med Stoke som kjempet om en topp-10-plassering. Nå er lykken snudd da the Potters ligger på nest siste plass og the Clarets på langt nær kan sikre 7. plassen med seier.

Foto: BurnleyFC.com

For bortelaget er stopperne Tarkowski og Mee usikre. Dyche er sterk i troa på at Tarky skal være klar, mens Mee er lenger unna. Skulle ingen av forsvarsbautaene bli klare er det forventet at Charlie Taylor tar en noe uvant plass i midtforsvaret sammen med Kevin Long. Ellers er fortsatt Steven Defour, Scott Arfield og Robbie Brady ute, mens vingene N`Koudou og Walters er usikre, og kan testes like før kampstart.

For Stoke derimot er skadesituasjonen en helt annen. Der er kun Glen Johnson usikker, mens Choupo-Moting og Stafylidis ikke kommer til å rekke kampen.

I Premier League har Burnley en jevn statistikk mot Stoke. Den første kampen mellom lagene i 2009 var faktisk Burnley sin første kamp i toppdivisjonen i England siden de rykket ned på 70-tallet. Da ble det et forsmedelig 2-0-tap for et Stoke ledet av Tony Pulis. Spesielt 2-0-målet var en ur-klassisk Pulis-scoring etter et langt Delap-innkast som Stephan Jordan styrte i eget nett.

Foto: BurnleyFC.com

Etter det har Burnley faktisk kun gått på ett tap mot de røde og hvite fra West-Midlands. Totalt er statestikken tre seiere til Burnley, to uavgjorte og to til Stoke.

Da lagene møttes tidligere i sesongen gikk Burnley seirende ut på Turf Moor. Et sent Ashley Barnes-mål førte the Clarets opp på en historisk 4. plass. Riktignok ble Sean Dyche og co skjøvet ned derfra dagen etter, men man kunne lukte spill i Europa og supporterne sang derfor om en Europa-tur.

Nå kan man skimte en plass i turneringen Manchester United vant i fjor. For med Southampton-tap og Burnley-seier kan faktisk plassen i Europa sikres iløpet av den kommende uka. Det eneste som kreves da er at Newcastle, Everton og Leicester går på noen tap i dagene mellom søndag og torsdag.