Dyche: – Er ikke skuffet

Etter torsdagens tap for Chelsea, var det flere som følte seg litt skuffet over at the Clarets ikke fikk noe ut av kampen, men sjefen understreker at han er stolt av laget og på ingen måte skuffet. Selv om London-laget satte en stopper for deres fem kampers seiersrekke. 

Foto: BurnleyFC.com

Clarets-stopper Kevin Long var den uheldige som satt inn ballen i eget nett midtveis i første omgang, til tross for solid spill gjennom hele kampen. Barnes utlignet etter timen, men gleden ble kortvarig når Moses sendte gjestene tilbake i føringen. London-laget var nok det beste laget på Turf Moor og tapet er ikke noe mange tar seg nær av; Chelsea har tross alt noen av de beste spillerne i ligaen.

– Det var mye stolthet i den prestasjonen fordi det er vanskelig mot slike topplag. Jeg har snakket flere ganger denne sesongen om vår vekst og det er en trygg følelse nå. Noen av spillerne deres har spilt i VM og har vært i ligaen en stund. Uavhengig av støyen rundt laget deres og selv om de har hatt sine opp- og nedturer så er de fortsatt et topplag, det var bare å se på byttene de gjorde og beløpene involvert. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi vet at det er et gap mellom oss og topplagene, men vi beveger oss litt og litt og i riktig retning. Den mentale styrken vi viste når vi lå under til pause og tok kampen til dem etter sidebytte er et godt tegn på at spillerne våre modnes. Det er ikke enkelt å gjøre det, så jeg er generelt sett fornøyd med deres konsistente håndtering av slike utfordringer og det hele virker tryggere. Man kan se det på fansen også, de håper ikke på et heldig øyeblikk, de ser etter det og sier «kom igjen, la oss gjøre det» og spillerne svarer. 

– Spillere som Johann var utmerket, han begynner å bli en god Premier League-spiller. Det er fortsatt mye jobb som må gjøres, men Kevin Long begynner å bli solid med sine prestasjoner og det gjør andre også. Dette er alle spillere som fortsetter å utvikle seg. Vi har et åpent sinn rundt fremtiden, men må også være realistiske. Vi er ikke dem og vi er ikke nær dem enda. Det er fortsatt et gap, så jeg er ikke skuffet, fordi jeg vet hvor vi er og hvor de er, avsluttet sjefen.

Foto: BurnleyFC.com

Målscorer Barnes ser fram til the Clarets besluttsomhet til å børste av seg støvet og reise seg mot Stoke på søndag i jakten på å sikre deres syvende plass.

– Det er ikke mange lag i Premier League som vinner fem på rad, men det har vi gjort og det er takket vårt harde arbeid og besluttsomhet. Vi fortsetter å gjøre det vi gjør best og vil gjøre det igjen på søndag. Det blir en annen test, men det kommer til å være som alle andre kamper i denne ligaen og vi kommer til å være klare. Vi har holdt oss på syvende plass i store deler av sesongen og hvis vi kan avslutte det der, hadde det vært knall. 

Foto: BurnleyFC.com

– De var veldig gode. De er et topplag og hadde ballen veldig mye, så vi måtte jobbe hardt for å holde oss i kampen. I første omgang var vi ikke i nærheten av det, men vi endret litt til sidebytte og intensiteten brakte med seg litt mer. Vi fikk heldigvis en utligning, men så ga vi den bort igjen. Vi er skuffet med målene når vi ser tilbake på dem og jeg mener vi kunne ha gjort mer, alle sammen. Nå må vi rette det opp på søndag, avsluttet spissen.

På søndag venter Stoke som trues av nedrykk og kjemper med nebb og klør for at det ikke skal skje.

– De har mye å spille om for øyeblikket og det kan gå begge vier. Vi har sett lag som reiser seg og noen lag som finner det vanskelig og har nesten spilt med seg selv. Det kan bli en litt apatisk følelse. Vi flørtet med det forrige sesong, men klarte å komme oss unna og vi gikk gjennom det første gangen vi var i Premier League – og det er tøft. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det er ikke som å slå på en bryter, det er menneskelige følelser der ute og man kan ikke tenke for mye om kommer til å satse alt. Jobben vår er som alltid å tenke på oss selv. Jeg ser laget mitt fortsette å være motivert og det er ingen grunn til å tvile på det, så når fløyta går er det da jobben starter. 

– Jeg mener at vi har vist at vi klarer å nå den første milepælen, som var 40 poeng, det at spillerne fortsatt har apetitten til å spille og apetitten til å vinne kamper er fortsatt der. Det var synlig mot Chelsea som til syvende og sist var for sterke, men mentaliteten var der. Vi vil angripe alle kamper på samme måte og det er ingen spørsmål ved gruppen, sa sjefen.