Barnes’ mål var ikke nok

(Burnley 1-2 Chelsea): En uheldig Kevin Long hjalp Chelsea med å ta føringen i første omgang hvor gjestene var det dominerende laget og Burnley slet med å skape noe. Etter sidebytte våknet Burnley og Barnes fikk utlignet, men gjestene tok tilbake ledelsen med Moses kort tid senere.

The Clarets startet med et uendret lag og var tidlig på hugget, men stjernegalleriet fra London var vanskelige å bryte ned. Det var ingen nevneverdige sjanser for noen av lagene i åpningsminuttene der begge lags forsvarsrekke gjorde en god jobb. Chelsea var de første til å skape kampens første sjanse med Morata (11′), kort tid etter at Giroud (9′) skrek etter straffe.

Gjestene skapte mest med ballen etterhvert som kampen bikket kvarteret og det var med et tung hjerte at Nick Pope måtte plukket ballen ut av eget nett. Victor Moses fosset fremover og la inn i feltet, der var Kevin Long som prøvde å klarere, men endte med å sendte ballen i eget nett – til midtstopperens forsvar så var det lite han kunne ha gjort. 1-0 til Chelsea etter 20.minutter.

De påfølgende minuttene trillet Chelsea ballen uten å skape stort, mens Burnley slet med å være effektive og utnytte ballen. Det ble etterhvert noen frispark fra spennende posisjon for begge lag, men verken Pedro (28′) eller Tarkowski (29′) klarte å utnytte mulighetene.

Morata (32′) prøvde seg like etter halvtimen og fram mot sluttminuttene av omgangen var det for det meste gjestene som skapte noe med ballen, men ble møtt av Kevin Long som gjorde en god jobb i forsvaret med flere fine klareringer. The Clarets våknet til i sluttminuttene og kom til noen farlige situasjoner anført av Matt Lowtons innleggsfot, men vertene gikk i garderoben vel vitende at noe måtte gjøres etter sidebytte.

Annen omgang startet bedre for the Clarets som var mer på hugget og var flinkere med å holde igjen Chelsea. Wood og Barnes kom til noen halvsjanser som fikk opp pulsen hos bortelaget. Lancashire-laget var mer villige til å angripe, noe som åpnet dem bakover og ga Chelsea flere kontringsmuligheter, noe Morata (55′) utnyttet og kom til en kjempemulighet etter et Burnley-hjørnespark, men spanjolen sendte kula like utenfor mål. Burnley slapp med skrekken.

Like etter timen løsnet det for the Clarets. Ward seiret over Moses i en duell og sendte videre til Lennon som benyttet seg av Cork og Westwood før kula havnet hos Gudmundsson. Eventyreren fikk masse tid og rom til å ta noen steg, lade kanonen og sende avgårde en salve som er på vei ut, men på der var Ashley Barnes på rett plass til rett tid som fikk en fot på ballen og styrte kula rett i mål! Chelsea-keeper Courtois var fullstendig utspilt, 1-1 på Turf Moor i det 64.minutt!

Gleden var kortvarig etter at Chelsea vartet opp med flere angrep, Emerson la inn kula fra kanten som Giroud burde ha truffet, men istedenfor havnet kula hos Victor Moses (69′) som var umarkert på bakerste stolpe og satte kula i nettet. Ikke det beste skuddet, men det må sies at keeper Pope kunne ha gjort en bedre jobb der. 2-1 til Chelsea.

Antonio Conte tok ut Morata og sendte ut Eden Hazard, mens Dyche tok Wood av banen og lot Sam Vokes på jobbe litt med et fysisk sterkt Chelsea-forsvar. Gjestene fortsatte å skape mest og ble følgelig enda farligere med Hazard på banen for belgieren var involvert i det meste som skjedde i Burnley-feltet. Det meste dreide seg om Chelsea, så da valgte Dyche å bytte ut Aaron Lennon med Nahki Wells. Klokken tikket mot fulltid og fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter på Turf Moor.

Det ble ingen flere mål og Burnley har fortsatt til gode å seire over Chelsea på eget gress. 35 år er det sist gang the Clarets seiret over London-laget. og nå må de vente i noen måneder til.

Burnley: Pope, Lowton, Long, Tarkowski, Ward, Lennon (Wells 87), Cork, Westwood, Berg Gudmundsson, Barnes, Wood (Vokes 72)
Innbyttere: Heaton, Bardsley, Taylor, Hendrick, Marney
Gule kort: Tarkowski 27

Chelsea: Courtois, Rüdriger, Cahill, Azpilicueta, Emerson (Zappacosta 85), Bakayoko, Kante, Moses, Pedro, Morata (Hazard 71), Giroud
Innbyttere: Caballero, Christensen, Barkley, Fabregas, Willian