Neste: Chelsea

Foto: BurnleyFC.com

Et vaklende Chelsea tar turen til Turf Moor for å spille en utsatt kamp fra runde 31. I motsetning til Londonlaget har Burnley virkelig vært i slaget med fem strake seire. Er det mulig med en reprise av kampen fra første runde?

 

 

Faktisk er dette lengste seiersrekke for Clarets i Englands øverste divisjon siden midten av 60-tallet. En annen god grunn til å tro på seier er Burnleys statestikk mot nylige seriemestere. I alle sesongene i Premier League har man kunnet feire 1-0-seiere over laget som vant serien sesongen før. Både Manchester United (2009/10), Manchester City (2014/15) og Leicester City (2016/17) har måtte dra slukøret hjem uten poeng.

Foto: BurnleyFC.com

Forrige runde mot Leicester endte akkurat slik man kunne håpe. To tidlige mål fra monsterspissen Wood og Ben Mees erstatter Kevin Long ga Burnley en ledelse Leicester aldri klarte ta igjen. Med 2-1 har Burnley nå ni poeng ned til nettopp Leicester på 8. plass, og bare to poeng opp til Arsenal på 6. plass.

På skadefronten er lite endret etter seieren mot Leicester. Kantspiller Georges N`Koudou skal ha en sen test for å se om han er klar. Visekaptein Ben Mee og veteranen Jonathan Walters er antagelig ikke klare for kampen, mens Scott Arfield, Steven Defour og Robbie Brady fortsatt er ute.

På bortelaget forventes kun Danny Drinkwater, David Luiz og Ethan Empadu å være skadet, altså kan Chelsea stille tilnærmet toppet. Det kan derimot være at de sparer noen viktige spillere til semifinalen i FA-cupen mot Southampton på søndag. En kamp som kan bli avgjørende i Clarets kamp for Europa League-plass neste sesong. Hvis ikke Southampton vinner FA-cupen holder 7. plass til deltagelse på kontinentet i 2018/19-sesongen.

Foto: BurnleyFC.com

De foregående kampene mellom de blå fra London og Burnley i Premier League har endt med kun én Burnleyseier. Den var til gjengjeld i første runde av årets sesong. I galskapet av en kamp vant gutta fra Lancashire 3-2 på Standford Bridge. Både Fabregas og tidligere Burnleyspiller Gary Cahill fikk rødt kort i et oppgjør Vokes scoret to og Stephen Ward banket inn et kremmerhus før pause. Den seieren ble starten på en sesong hvor man har tatt flere poeng, og puttet flere mål på bortebane enn hjemmebane. Men seier mot Chelsea her vil igjen gjøre føre Clarets opp på flere poeng hjemme enn borte.

Men Sean Dyche advarer mot å ta for lett på et Chelsea ute av form. I et intervju med Sky sier han at Chelsea kan se rolige ut, for så å skru på en bryter og avgjøre kampen.

– De har spillere som kan skru på i en liten del av oppgjøret, og som dermed kan fullstendig endre resultatet.