Burnley drømmer om Europa

Burnley har hatt en eventyrlig sesong så langt, og befinner seg i øyeblikket på en høyst overraskende syvendeplass på tabellen. Laget som ble tippet å kjempe i bunnstriden drømmer nå om Europa-fotball neste sesong, og The Clarets har all mulig grunn til å dagdrømme.

«Burnley Fans» (CC BY-SA 2.0) by joncandy

Tre måneder uten seier

Burnley gikk nesten tre måneder uten seier fra starten av desember, en utrolig rekke uten trepoengere. Men nesten mer utrolig er det at laget ikke falt på tabellen i samme periode. The Clarets beholdt sin posisjon grunnet et stort antall poengdelinger og en uforutsigbar liga. Laget tok blant annet poeng mot begge Manchester-klubbene i denne perioden. De var et bittert overtidsmål fra Jesse Lingard unna å stikke av med alle poengene fra selveste Old Trafford.

Hvis Allardyce er optimist, hva er så Sean Dyche?

Evertons manager Sam Allardyce uttalte nylig at han tror på syvendeplass, selv etter at Burnley snudde kampen og slo Merseyside-klubben 2-1. Den sterke seieren ble fulgt opp med bunnsolide 3-0 borte mot West Ham. Basert på prestasjoner den siste tiden burde Sean Dyche pr. dags dato ha større tro på syvendeplass enn Big Sam. En større utfordrer til syvendeplassen er kanskje Leicester, som sendte West Bromwich stadig nærmere nedrykk med 4-1 på The Hawthorns.

Lov å drømme?
Burnley spiller helt uten press i Premier League i øyeblikket. Plassen i toppdivisjonen er sikret og sesongen kan allerede defineres som en suksess. I tillegg er nøkkelspillere tilbake fra skade akkurat i tide for den viktige sesonginnspurten. Det er selvsagt ingen som forventer at «lille» Burnley skal passere storklubben Arsenal på tabellen, men er det lov å håpe på et aldri så lite mirakel likevel?

Arsenal i uro
Det er tydelig noe som ikke stemmer helt i Arsenal om dagen, og det skiller ikke mer enn 5 poeng mellom lagene på tabellen. De skal møtes på Emirates i nest siste runde, og vi har sett hvordan Burnley kan tukte storlag på bortebane denne sesongen. Misnøyen med Arsene Wenger blir stadig større, London-klubben virker helt planløse på banen og de kjemper fortsatt i Europa League. Det ser ut til å bli lagets største sjanse for å spille Champions League-fotball neste sesong, så kanskje ikke fokus er 100% på Premier League. På bet365 sine nettsider kan du plassere et sportsspill på at Arsenal slår AC Milan til 1.95 i odds i skrivende stund.

Kan FA Cup være nøkkelen?

En annen, og muligens enklere, vei til Europa for Burnley kan være via en av storklubbene. Hvis de klarer 7. plass og enten Manchester United, Chelsea eller Tottenham vinner FA-cupen får nemlig Lancashire-klubben spille kvalifisering til neste års Europa League. Det er i skrivende stund de tre største favorittene til å vinne turneringen hos bet365. Du kan plassere et sportsspill på at Manchester United vinner til 3.00 i odds, den samme oddsen får du også på Tottenham. Chelsea har 5.00 i odds på å vinne turneringen, mens neste lag på oddslisten har 11.00.

Det overrasker med andre ord ingen om en av de tre klubbene vinner cupen, så da må Burnley sørge for å kapre 7.plassen. Det må det være lov å drømme om.