Neste: Arsenal (FA cup)

arsenalemirates stadiumThe Clarets reiser til London og møter tøff motstand når stjernegalleriet til Arsenal står på motsatt side og med en fin fortid i turneringen der de kom til finalen forrige sesong. Burnley stiller ikke overraskende som underdogs til oppgjøret, mens the Gunners stiller som favoritter. 

Tomas Rosicky kan få sin første kamp denne sesongen, mens Francis Coquelin som har vært ute med kneskade siden november som bli kalt på. Danny Welbeck som har vært ute i nesten ett år med en kneskade kan også få sin etterlengtede retur.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

For Burnleys del kan tidligere England- og Tottenham-spiller få sin debut etter at keeperen skrev under for the Clarets tidligere denne uken. Dean Marney er tvilsom etter å ha pådratt seg en mindre skade, men manageren kan la flere spillere få nødvendig spilletid i turneringen.

Arsenal vunnet de fire siste FA-kampene mot Burnley med en skummel utvikling: 16 mål for og ett mot. Burnleys eneste mål mot Arsenal kom i 1937 når Arsenal vant stort med 7-1. Det kommende hjemmelaget har kun tapt en kamp mot lag fra de lavere divisjoner under Wengers ledelse (31-8-1), mens Burnley har avansert til fjerde runde fem ganger på seks forsøk.

På eget gress har Arsenal vunnet 32 av de siste 39 (32-6-1) og Oliver Giroud er lagets toppscorer med ni mål på 13 FA kamper. Burnley har funnet formen og har tre strake bortekamper i alle turneringer med ti mål for og to imot.

Kampen spilles på Emirates Stadium, lørdag 30. januar kl 16:00