Dyche: – Henrykt med Robinson

Sean Dyche pressekonferanseManager Dyche var en glad mann etter å ha hentet veteranen Paul Robinson til Turf Moor og beskriver overgangen som en vinn-vinn-situasjon for begge pater. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Den erfarne målvakten skrev under en kontrakt tidligere denne uken som binder han til Burnley til sommeren og sjefen forteller at det var en viktig signering etter at Matt Gilks pådro seg en skade på albuen. Det er ikke bare tanken om en reservekeeper og konkurranse som var hensikten med Robinson, det er også mange unge spillere som vil høste goder av keeperens erfaringer og denne kontrakten er heller ikke nødvendigvis endelig.

– Vi fikk en vanskelig skade på Gilksys albue. Vi anser den ikke for å være for alvorlig, men det så ut som en uheldig hendelse når det skjedde – men han blir bra igjen. Big Robbo (Robinson) var tilgjengelig og han har en utrolig fortid i spillet; Leeds, Tottenham, over 40 kamper på landslaget og han har også spilt for våre naboer borti gata, skrøt Dyche.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Han er sulten etter å fortsatt være med i spillet etter en rolig periode og sa at han bestemmer selv, vi snakket litt og det var en fin dialog. Han ønsker å bli en del av det, ønsker å i det minste støtte Tom og Gilksy med skade så vi får se hvor det tar oss, for han er veldig erfaren.

– Vi får se, han var fornøyd (med kontrakten). Det var ikke store krav fra han og det var heller ikke et spørsmål om penger, det må jeg få gjort klart. Hans tankegang er; «jeg ønsker å påvirke gruppen», så han er her for de rette grunnene. Vi snakket om hans ønske om å komme tilbake igjen og det synes, han har vært her et par dager der han svever litt høyt med viljen og krav til seg selv. 

Keepere nå om dagen, han er 36. Jeg ville ikke si ung, men det er langt fra slutten og han ønsker å være en del av det og er motivert. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Robinson han få sin debut for the Clarets allerede idag når the Clarets reiser til Emirates Stadium og møter Arsenals mannskap i FA cupen. Med Paul Robinsons erfaring som tidligere Tottenham Hotspurs-keeper kan Dyche velge å la veteranen vokte buret, samtidig som Burnley-manageren ser fram til oppgjøret mot the Gunners med Arsene Wenger ved roret.

Arsenal-sjefen skrøt nemlig av Burnley og Sean Dyche forrige gang lagene møttes.

– Den muligheten er surrealistisk (Robinson-debut). Jeg tror han (Wenger) er klar over utfordringen, det var utfordringer for oss forrige sesong av åpenbare grunner, som det finansielle, men også utfordringen med å være i Premier League.

– Når vi spilte hjemme, så uttrykte han hvor godt vi spilte, organiseringen, viljen og kravene våre, hvor vanskelig sted det var for han lag å komme hit. All ære til han og laget, de er et veldig godt lag og alle vet at det blir en stor utfordring for oss, avsluttet Dyche.