Kontrakter og forsterkninger

I løpet av januar-måned har det vært flere små og store hendelser i Lancashire. Redaksjonen samler alt på ett sted.

James Tarkowski
Antageligvis det som kan kalles for rosinen i pølsa for the Clarets. 23-årige Brentford-spilleren ble hentet til Turf Moor som en godt tilskudd i forsvaret, selv er gutten midtstopper og kommer til å utfordre Ben Mee og Michael Keane. Overgangssummen har ikke blitt offentliggjort, men mange medier opererer med £3m og med diverse klausuler, en sum som kan øke til £6m. Intervju med spilleren kan leses her og overgangen her.

Luke Hendrie
Forsvareren har forlenget kontrakten sin med the Clarets og skrevet under en ny avtale som binder han til klubben i 18 måneder til. 21-åringen er for øyeblikket i League Two-laget York City der han fikk sin debut i oktober. Hendrie ankom Turf Moor i fjor sommer og skrev da under på en ett-års kontrakt.

– De seks månedene jeg har vært her har gått bra, uheldigvis pådro jeg meg en liten ankelskade som satt meg tilbake et par uker, men jeg er henrykt over å ha forlenget oppholdet mitt her. Planen var å være her, plukke opp så mye kunnskap som mulig og få erfaring på lån, noe jeg har klart. Jeg er oppspilt over lånet (York) og de neste 18 månedene på Turf Moor, sa Hendrie.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Aiden O’Neill 
17-åringen ankom Turf Moor sommeren 2014 og har skrevet under sin første profesjonelle kontrakt med Burnley. Midtbanespilleren ser fram til sitt andre stipendiat-år med the Clarets etter å ha blitt hentet til England fra Australia og Brisbane Athletic.

– Jeg er henrykt over å kunne bli en profesjonell fotballspiller etter å ha signert min første avtale. Det har vært prat på en ny avtale en stund nå og det er herlig å endelig kunne ha gjort det og ha litt trygghet rundt min fremtid. Men det betyr ikke at jeg kan stoppe opp, jeg trenger å fortsette med det jeg gjør, som er å trene hardt, spille bra og lære det jeg kan når jeg trener med førstelaget. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Å vente på arbeidstillatelsen var en liten nedtur for meg, men det har også hjulpet meg på vei siden jeg fikk trene med U21-laget ettersom jeg ikke kunne spille for U18. Det betydde at jeg spilte og trente med bedre spillere og det presset meg fremover og hjalp meg som spiller. U21-laget har en veldig god stall, vi har noen veldig gode spillere og det forsterkes av spillere som skriver under kontrakter. Fremtiden er lys for gruppen.

– Det har vært et par år siden sist klubben hadde et par unggutter så nære førstelaget, men jeg mener det kommer til å være flere og flere som bryter gjennom i løpet av det neste året. Når Dean (Marney) og Joey (Barton) var med U21-laget, var det herlig å spille ved siden av dem begge og se hvordan de spilte med ballen og leste spillet. Det var utrolig å trene med dem og lære da de erfarne førstelagsspillerne.

– De har vært førsteklasses med meg og de andre unge guttene og de kommer til å hjelpe meg veldig med å utvikle meg som spiller. Å reise til Spania og Middlesbrough med førstelaget som en andre års stipendiat var også en utrolig opplevelse og forhåpentligvis kan jeg fortsette å forbedre meg. Jeg må lytte til de rundt meg og forbedre spillet mitt siden jeg føler det er mye mer som bor i meg, avsluttet O’Neill.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

George Green
Burnley fortsetter å hente unge talenter til Turf Moor og deres siste tilskudd er tidligere Everton- og Oldham-spiss George Green. 20-åringen skriver under en korttidskontrakt som binder han til Lancashire-klubben til sommeren etter å ha imponert for the Clarets på prøvespill.

– Jeg er henrykt over å ha skrevet under for Burnley og gleder meg til å sette i gang. Halvårs kontrakten er en god plattform for meg å starte med, jobbe hardt og forhåpentligvis kan det belønne meg med en fremtid her i Burnley. Målet mitt er å vise meg fram og vise meg for alle, og det er kun opp til meg, men jeg vet at det ikke blir enkelt. Jeg kjenner til klubbens natur og det er alltid å jobbe hardt – noe jeg kommer til å gjøre.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg har Football League-erfaring under huden, men jeg ønsker å spille på høyere nivå enn League One og kommer til å gjøre mitt bete for å bryte gjennom førstelaget. Jeg er bare 20 år og er en sulten spiller som fortsatt lærer. Jeg har fortsatt mye å lære og vet at Burnley er den rette klubben til å få det beste ut av meg og utfylle mitt potensiale, sa nysigneringen.

Michael Jolley, mannen som har i oppgave å trene Burnleys unggutter er også begeistret over å ha George om bord.

– George er en veldig talentfull spiller med mye potensiale og jeg jeg mener han kun blir bedre med vår gruppe spillere. I løpet av de to kampene han spilte for oss på prøvespill så man hvor mye talent han hadde og det fanger selvfølgelig øyet. Han er en veldig smart fotballspiller som kan skape muligheter ut av ingenting og vet hvor målet er, avsluttet Jolley.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sam Vokes
Clarets-spissen er en populær figur på Turf Moor og 26-åringen blir å se i den burgunder- og lyseblå drakten i tre- og et halvt år til. Denne sesongen han kanskje ikke gitt like mange mål som ønsket, men det har blitt fem mål.

– Det er herlige nyheter å kunne skrive under en ny avtale, jeg trives virkelig her og det å forplikte fremtiden min er en herlig følelse. Dette er en klubb jeg føler er på vei dit vi var i fjor og med det laget vi har nå, føler jeg vi har en god mulighet til å nå opprykk.

– Man ser hvor klubben er på vei med det nye treningsanlegget som bygges og det er utrolig å være en del av gruppen. Jeg føler meg hjemme her og det kommer jeg også til å gjøre de neste tre- og et halvt årene. Når jeg ankom for første gang, føltes det som et herlig sted å være og de tiltakene klubben har gjort vis hva det betyr å være involvert i Burnley. 

– Det vi alle vil denne sesongen er å være der oppe de neste par årene og det er det jeg ønsker å oppnå mens jeg er her. Fansen, klubben og staben har gjort dette til et herlig sted å være – Andre (Gray) og resten av laget er en sterk enhet og jeg føler virkelig vi kan nå langt, avsluttet Vokes.

Bekreftede overganger
Steven Hewitt (løst fra kontrakt) til Chester
Alex Whitmore (lån) til Gateshead
Jason Gilchrist (lån) til Oldham
Cameron Dummigham (lån) til Oldham
Danny Lafferty (lån) til Oldham
Josh Ginnely (lån) til Altrincham
Conor Mitchell (lån) til York City
Luke Hendrie (lån) til York City
Ntumba Massanka (lån) til York City
Tom Anderson (lån) til Cheterfield FC
Kevin Long (lån) Barnsley