Paul Robinson blir Claret

Tidligere Blackburn-keeper Paul Robinson skriver under en korttidskontrakt med Burnley og blir i Lancashire fram til sommeren som følge av en langtidsskade på Matt Gilks. Den tidligere engelske landslagspilleren har stått uten kontrakt siden sommeren. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Robinson fikk 41 kamper for de tre løver og er en meget erfaren spiller med 372 kamper – derav 86 uten baklengs – for Leeds United, Blackburn Rovers og Tottenham Hotspur. Etter en prat med manager Sean Dyche forteller keeperen at muligheten han ble tilbud var for god til å takke nei til.

– Jeg snakket med manageren som har en skade på en av sine keepere, så det var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Jeg er i form og har trent de siste par månedene, så det er fint å kunne bli del av en fantastisk fotballklubb.

– Manageren gjør sakene sine veldig bra her og etter å ha tilbrakt en ettermiddag med han, kan jeg ikke rose han høyt nok – så jeg ser fram til å jobbe under han. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg har spilt mye Premier League og Championship-kamper og håper at erfaringen min kan hjelpe andre i og rundt klubben. Jeg ser fram til å begynne å trene igjen og bruke den erfaringen. Det er tre gode keepere her allerede og det ville vært fint med spille tid, men jeg må være klar når det kreves, sa Robinson.

Manager Dyche la til;

– Vi tittet rundt etter skaden til Matt og visste at Paul var tilgjengelig. Vi vet at han har tatt godt var på seg selv og hans dybde i kunnskap som keeper og kvaliteten han har vist gjennom karrièren, snakker for seg selv.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Han har spilt for noen utmerkede klubber og har litt over 40 landslagkamper, så vi følte det ville være fornuftig å hente en spiller av hans erfaring og nivå til klubben. Han ønsker virkelig å presse, bli skarpere og bli en del av det vi gjør her, så vi ser fram til hvordan det blir, avsluttet Dyche.

– Det er fint å være tilbake på gresset og trene igjen, jeg fikk min første smak på kamp her nylig og man kan føle på atmosfæren her at klubben kommer til å nå langt. Jeg tilbrakte en formiddag med han og da fortalte han meg hva han forventer, hva han vil ha her og man kan se det; garderoben full av spillere som er villige til å jobbe og spille for manageren. 

– Jeg tror nok at jeg var litt for gammel for U21-laget (utviklingslaget), men det var godt å få spille igjen og det er en stund siden sist jeg fikk spille. Jeg har som sagt trent en del, men det var hyggelig å ta på seg trøya og komme seg utpå banen. Jeg kommer til å gjør så mye jeg kan mens jeg er her, hjelpe de unge og gi Tom og de andre litt hjelp hvis de trenger det, avsluttet Robinson.