Neste: Aston Villa

Aston VillaTurf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCBurnley tar imot verdig motstand fra Birmingham når Aston Villa kommer på besøk denne runden, et lag de ikke har tapt for på eget gress på over et halvt århundre. De lilla- og lyseblå ser ut til å ha knekt Premier League-koden og prestasjonene begynner omsider å bli gode resultater. Villa på sin side sliter med å finne målet og har er ikke i form, noe deres åtte kamper uten seier bekrefter. 

Midtbanespiller Scott Arfield er klar til kamp igjen etter å ha måttet stå over oppgjøret mot Stoke i forrige runde grunnet skade, Nathaniel Chalobah er som kjent også klar for the Clarets. Michael Duff, Matt Taylor og Sam Vokes er de eneste manager Dyche har på skadelisten. For Aston Villa sin del er Philippe Senderos, Ron Vlaar og Nathan Baker fortsatt ute, mens Christian Benteke soner den siste av sine tre kampers karantene.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley er ubeseiret mot Villa på de siste 23 hjemmekampene hvor deres siste ligaseier kom i gamle Divisjon Two en september-kveld i 1936, siden har det blitt 18-5-0 til Burnley på Turf Moor. I ligaen derimot har det gått litt mindre tid, for de klarte en 2-0 seier på Turf Moor i FA cupens sjette runde i mars 1959. Sist gang de møttes i Premier League ble det 1-1 på Turf Moor og 5-2 til Villa tre måneder senere.

Burnley har vunnet to på rad etter en treg sesongstart og vil med seier mot Villa kunne vise til januar 1975 der de også klarte tre strake i den øverste ligaen. På forsvarsiden har er Burnley det laget som har sluppet inn flest mål fra hodedueller, men har en Danny Ings som ser ut til å ha funnet formen. Begge lag har også lik hjemmestatistikk (1-2-3).

Gjestene står uten seier på deres åtte siste hjemmekamper etter en periode med flere uavgjorte oppgjør. Det har heller aldri gått så langt at de kan vise til ni strake tap under Paul Lambert (kan det ha noe med Roy Keanes oppsigelse å gjøre, mon tro? red.adm). Sesongen startet lyst med gode seire (Stoke og Liverpool), men de ha siden ikke levd opp til forventningene

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.comBurnle

The Villians er også seriens minst-scorende lag med kun seks mål på tolv kamper, som er det laveste de kan vise til i alle deres sesonger i den øverste ligaen. Statistisk sett har målene kommet i første omgang (de siste fem), med Gabriel Agbonlahor og Andreas Weimann som de eneste målscorerne med tre nettkjenninger hver. 24 skudd på mål har Villa-laget klart å produsere, noe som til sammenligning er syv færre enn Sergio Aguero alene. Villa har heller ikke utlignet eller tatt ledelsen i noen av kampene de har ligget under denne sesongen.

Kampen spilles på Turf Moor, lørdag 30.september kl 16:00.