Neste: Birmingham

Dette oppgjøret skulle egentlig blitt spilt som en av de første seirerundene, men ettersom City på den tid var aktuelle på den europeiske arena ble kampen utsatt og spillet ikveld. The Clarets sliter i den skumle delen av tabellen, mens Birmingham jager opprykk.

Foto: BurnleyFC.com

Ross Wallace måtte stå over Leeds-kampen er fortsatt usikker i forkant av oppgjøret, men om vingen blir å se på banen gjenstår å se. Leiesoldat Sam Vokes kan derimot bli å se på banen igjen, etter at Charlie Austin måtte av banen med en skulderskade i samme oppgjør, ellers er fortsatt Pato og Ings ute med kneskader. Birmingham på sin side må klare seg uten Morgaro Gomis og Jordon Mutch.

Lagenes historie strekker seg tilbake imponerende 118 år og ikke mindre enn 90 dueller med the Clarets som statistikkens sjefer med 49-19-29, men sist gang lagene møttes var i mars 2010 og den gang vant the Blues 2-1 som også var deres eneste hjemmeseier over Burnley det siste tiåret.

Går man enda lenger tilbake i tid, helt til 1926, vant Burnley imponerende 7-1 som til den dag i dag er klubbrekord. Birmingham er som forventet sterke hjemme og slipper inn svært få; kun to mål imot har kommet på hjemmebane, mens resten har endt med fire seire og tre uavgjort. De kan vise til tre strake uavgjort på hjemmebane, men har derimot klart seg veldig godt mot lag fra de fem siste plassene.

The Clarets på sin side sliter og tre strake tap å vise til og befinner seg snart i gråsonen til nedrykksplassering. Eddie Howes menn sliter som kjent med å holde buret rent, men har derimot produsert flest sjanser av alle Championship-lagene; 230, hvor 120 har endt på mål.

Kampen spilles tirsdag 22.11 på St Andrew’s