Vokes om debuten og fremtiden på Turf Moor

Klubbens siste ervervelse, Sam Vokes forteller i et ferskt intervju at til tross for tapet i debuten er det fortsatt mye å se fram til. Leiesoldaten fikk sin debut mot Leeds – en klubb han også har tilbrakt tid med i sine tidligere dager, men maktet ikke å bryte gjennom forsvaret og enten utligne eller øke ledelsen. 

Unge Vokes huskes nok mest for sine to mål for Wales i siste landskamp mot Norge, men 22-åringen håper og tror at det ikke tar lang tid før Burnley snur trenden og begynner å vinne igjen som igjen vil sende dem oppover på tabellen.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg vet at det er et sterkt lag her, jeg har jobbet med Eddie før, et par av guttene her og det er flere positive ting å trekke fram etter kampen, sa Vokes. Med et par seire kan vi komme oss ut av dette, det var godt å få debuten min her – foran hjemmefansen, men det endte til slutt skuffende for oss.

– Vi hadde en herlig første omgang og selv i annen omgang styrte vi spillet i store deler, men de siste ti minuttene var vanskelige, vi hadde et par sjanser til å hale det i land, men det skjedde ikke og nå må vi ta det positive til tirsdagens kamp.

– Det var perioder der vi var fantastiske og hvis vi tar det inn i tirsdagens kamp mot Birmingham har vi en god sjanse. 

Vokes ble satt inn som en erstatter for Charlie Austin som måtte byttes ut midtveis i første omgang grunnet en skulderskade. Austin føyer seg til listen over skadde angripere som fra før av består av Pato og Ings, men til tross for det dystre ved en skade hos en spiller er det slik i fotball at den enes skade, er den andres mulighet.

Jeg ønsker Charlie alt det beste, han er en topp spiller og jeg vet at han har hatt den skaden tidligere og håper at han kommer seg fort tilbake, selv om det er en god mulighet for meg og noe jeg forhåpentligvis kan bygge på. Jeg følte at Jay og jeg fikk til et godt samarbeid og håper at vi kan gjøre det bra i lag. Jeg har kun vært her en dag og gleder meg til å kunne sette meg inn i ting – det er en stor tid for oss nå – en som strekker seg til juletider og en jeg ser fram til, avsluttet leiesoldaten.