Neste: Blackburn

Blackburnewood parkHøydepunktet er kommet. Ære står på spill og en seier her vil ikke bare gi tre viktige poeng i kampen om opprykket, men også skrive historie – 35 år har det tatt siden Burnley sist hentet poeng fra sine erkerivaler i øst-Lancashire.

El Lanclassico står for tur.Burnley er i form om dagen har ikke tapt på ti kamper, hjemme og borte, mens gjestenes Ewood Park gir ikke fra seg poeng så enkelt. Det er ventet god og elektrisk stemning på tribunene foran kameraene. De tre siste oppgjørene har endt med poengdeling, noe begge lag ønsker å gjøre noe med. Sist gang Burnley vant over sine erkerivaler var i april 1979, 2-1.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Michael Keane kom på lån til Rovers nylig og kan gå rett inn i forsvarsrekken med Grant Hanley og Matt Kilgallon. Midtbanespiller Tom Cairney sliter med skade, men har Joshua King i backup. Dyche ligger an til sende ut det samme mannskapet som i de åtte foregående rundene og the Clarets har heller ingen meldte skader.

Rovers’ form har vært litt variert, men de står med to seire og en uavgjort siden tapet for Birmingham City. Burnley har blitt en seig nøtt å knekke, noe deres elleve ubeseirede kan vise til, hvor av seks har endt med seier. Ewood Park har tapt kun en gang på de siste ni ligakampene. Sean Dyches’ mannskap har kun sluppet inn 26 mål denne sesongen, noe som deles med QPR og er det laveste i serien.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Kampen spilles på Ewood Park, søndag 9.mars kl 13:30 og direktesendes til fryd for mange.

Tidligere møter:
13.sep 2013 Burnley 1-1 Blackburn
17.mar 2013 Blackburn 1-1 Burnley
02.des 2012 Burnley 1-1 Blackburn