Neste: Blackpool

Blackpool FCbloomfield roadÅrets siste Lancashire-derby venter der the Clarets reiser til kysten og skal møte Blackpool som ikke har levd opp til forventningene etter nedrykket fra Premier League i sommer. Det kommende hjemmelaget befinner seg enn så lenge på trygg grunn, men trenger poeng for å sikre seg Championship-spill neste sesong også. Burnley har syv poeng til nedrykk og ikke under samme press, men vet også at de ikke kan slippe på trykket. Stor kamp venter.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Seasiders blir styrket av Barry Ferguson som er tilbake fra karantene og kommer antageligvis til å erstatte Isaiah Osbourne som selv må sone tre kamper karantene og Gary MacKenzie blir nok også valgt i forsvar fremfor Gary Taylor-Fletcher. The Clarets på sin side blir styrket av Ben Mee som er meldt frisk, men må klare seg uten Michael Duff.

Charlie Austin scoret det eneste målet i forrige oppgjør i oktober på Turf Moor, noe som gir de lilla- og lyseblå mulighet til å sikre deres andre dobble over sine rivaler på fem år. Selv om Blackpool har vunnet to av de tre siste oppgjørene på Bloomfield Road, så er ikke deres hjemmeform noe å skryte av den siste tiden; to seire, to uavgjort og tre tap – riktignok legges statistikker til side når det kommer til lokaloppgjør.

Årets Championship er uten tvil unik og selv om Blackpool er på en 18.plass, så er det kun tre poeng ned til League One-spill. Hjemmelaget troner på toppen over lagene som har sluppet inn det første målet (26 av 41 kamper), men troner også toppen over lag som har snudd kampen fra å ligge under – 996 mål imot har det blitt i Championship.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley kan vise til tre uavgjort og en seier på sine fire siste kamper, noe som plasserer dem midt på tabellen. Videre har the Clarets puttet inn åpningsmålet i 23 av 41 kamper, men har samtidig gitt fra seg 30 poeng etter å ha ledet kamper.

Kampen spilles på Bloomfield Road, lørdag 13.april kl 16:00

20.10.12 Burnley 1-0 Blackpool
21.04.12 Blackpool 4-0 Burnley
29.10.11 Burnley 3-1 Blackpool
03.03.09 Blackpool 0-1 Burnley
16.09.08 Burnley 2-0 Blackpool
01.01.08 Blackpool 3-0 Burnley
15.09.07 Burnley 2-2 Blackpool