Austin sørget for tre poeng

(Burnley 1-0 Blackpool): Et underholdende lokalderby fant sted på Turf Moor der to offensive lag gjorde en god innsats for å gi fansen og Sky Sports kameraer valuta for pengene. En noe sjansefattig første omgang resulterte kun i et mål av Charlie Austin. Det ble et par sjanser til innen sidebytte og etter pausen var det like jevnt mellom kamphanene. Begge skapte gode sjanser og begge hadde muligheten til å sette inn mål, men det var the Clarets som danset seg til seier på Turf Moor.

Som forventet måtte fikk ikke David Edgar være med på lokalderbyet fra start og ble erstattet av veteranen Michael Duff. Foruten nevnte Edgar, ble både Ross Wallace og Brian Stock kalt inn i varmen, mens Martin Paterson varmet benken.

Gjestene startet friskt og var de første til å entre 16-meteren, men det var langt mellom forsøk og mål. The Clarets lot seg ikke pille på nesen og etter noen spilte minutter begynte hjemmelaget å presse fremover og Charlie Austin sørget for kampens første sjanse etter ti minutter, men selv alene med keeper sendte toppscoreren ballen utenfor.

18 minutter var silt når Burnley var i angrep hvor Stanislas la inn først, men som ble klarert og trillet videre til Ross Wallace på andre siden av banen – vingen brukte sin ømfintlige fot til å levere ballen i feltet som havnet hos Charlie Austin – toppscoreren gjorde ingen feil og sendte the Clarets i føringen med hodet.

Like før halvtimen kunne Dean Marney økt ledelsen til 2-0, men midtbanespilleren befant seg i en offsideposisjon og dommeren blåste korrekt i favør Blackpool. The Clarets virket solide bakerst og skapte mange fine muligheter fremover anført av en strålende og svært offensiv Junior Stanislas som ikke nølte med å plage gjestenes forsvarere.

Gjestenes Ince skapte det som kan kalles de tilreisendes beste målsjanse i det 40.minutt, men unggutten sendte kula like ved siden av buret til Lee Grant. Like etter fikk Junior Stanislas en flott sjanse til å putte inn 2-0, men til tross for hurtigheten og vingens dribleferdigheter var det keeper Gilks som fikk siste ord.

Etter sidebytte var det fortsatte det i samme tempo og stil der begge lag spilte jevnt over gjennomsnittet. Andre omgangs første målsjanse kom av unge Ince som fra kort hold sendte kula i sideveggen etter 53 minutter. De påfølgende minuttene skapte Burnley flere sjanser etter hverandre der målscorer Austin var involvert i det meste, men det var hjemmelaget som kom til den største målsjansen etter timen spilt etter fulgt av Baptiste som skapte to flotte sjanser. Heldigvis for the Clarets’ del var både kaptein Shackell og Lee Grant på vakt og avverget det som var – sistnevnte presterte to kjemperedninger.

Terry Pashley tok ut Stock og satt inn Marvin Bartley og innbytteren viste seg fram umiddelbart med flere nøkkelpasninger som bidro til fine målsjanser. Slikt ga blod på tann og inn kom Martin Paterson som et ytterligere angrepsvåpen. Pato brukte heller ikke mange minuttene på å teste ut skuddbeinet, men heller ikke han klarte å søke ledelsen.

Blackpool jaget en utligning og kom til flere fine muligheter, men Ian Holloways mannskap klarte ikke overliste Burnley-angrepet som flekket tenner og ville vinne oppgjøret. Sam Vokes ble satt inn og han også kunne øke ledelsen, men heller ikke han maktet å gi hjemmefansen mer å juble for.

Burnley: Grant, Trippier, Mee, Duff, Shackell, Stock (Bartley 69), Marney, McCann, Austin (Vokes 86), Wallace, Stanislas (Paterson 75)
Innbyttere: Vokes, Edgar, Mills, Stewart, Bartley, Jensen
Gule kort: Mee 30, Paterson 90

Blackpool: Gilks, Eardley, Crainey, Evatt, Baptiste, M Phillips (Bruna 79), Ince (Dicko 79), Taylor-Fletcher, Osbourne, Angel, Delfouneso (Silvestre 59)
Innbyttere: Gomes, Halstead, Ecclestone
Gule sider: Crainey 68, Evatt 77

Dommer: Michael Oliver
Tilskuere: 12,925