Neste: Blackpool

Lørdag kl 18:20 braker det løs på Turf Moor: the Clarets og the Seasiders møtes til dyst foran Sky TV’s kameraer. Lagene har ikke møttes på et par år som følge av opp- og nedrykk, noe som på ingen måte legger demper på stemningen.

The Clarets hari likhet med the Seasiders ikke fått den beste starten på sesongen der det kun er fem plasser og to poeng som skiller dem midt på tabellen. Burnley er i fåtall etter alle skadene de har på spillerne, men har heldigvis ingen nye på listen som består av: Brian Jensen, Michael Duff, Danny Ings og Martin Paterson. Nevnte Duff er på bedringens vei, men blir ikke klar til dette oppgjøret, Paterson har også returnert til trening, men heller ikke han blir å se. Charlie Austin har hatt problemer med tåen sin, men regnes å være aktuell hvis ikke fra start, så iallefall som innbytter.

Foto: Burnleyfc.com

Gjestenes Thomas Ince og Callum McManaman startet mot Nottingham Forest i midtuken, en oppnåelse de naturlig nok håper å kunne bygge på. Lomana Lua-Lua er ikke i form og blir nok ikke å se i laguttaket.

Historisk sett har dette vært fantastiske kamper for the Clarets; i løpet av deres 110(!) møter har de vunnet ikke mindre enn 50 ganger over de oransje, 29 kamper har endt uavgjort og Blackpool har «kun» vunnet 31 ganger. Sist gang lagene møttes var 2008/09-sesongen og den gang tok the Clarets en dobbel-seier før de rykket opp.

Går man enda lenger tilbake i tid finner man at de lilla- og lyseblå kun har tapt to av 12 hjemmekamper i løpet av de siste 31 årene og the Clarets trenger å score to ganger for å kunne bokføre hele 100 mål mot Blackpool på Turf Moor.

Blackpool mistet mange av sine stjerner etter nedrykket, noe som har preget laget i sesongstarten, men håper å kunne sikre seg deres tredje seier på fem kamper, men sliter borte der de kun har vunnet en gang på seks forsøk. Burnley på sin side jager deres fjerde seier på seks seriekamper, men sliter på hjemmebane der kun har vunnet en gang denne sesongen noe som bidrar til deres verste sesongstart på seks år.

Kampen spilles lørdag 29.10, kl 18:20 på Turf Moor.